Kreativne ideje vaša su jaka strana? Prijavite se na SMATH World Cafè i otputujte u Arles!

02. 04. 2019.

Kreativci, želite li realizirati svoje ideje u održive poslovne poduhvate? Kulturne ustanove, želite li ponuditi novi sadržaj i postati tržišno prepoznatljivi? Prijavite se na SMATH World Cafè do 23. travnja do 12 sati i otputujte u Arles!

Prijavite svoje ideje i pronađite partnere za realizaciju poslovnog poduhvata putem linka http://bit.ly/2OFRZz7.

Cilj poziva je potaknuti  suradnju  kreativne  industrije, poduzetnika  i  kulturnih  ustanova  putem  razvoja  novih  inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Nakon prikupljanja ideja, u srijedu 24. travnja 2019. u 10 sati, održat će se događaj „World Cafè“ u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske Bratske Zajednice 4, na kojem će doći do spajanja dionika u projektne timove koji će dalje razvijati poslovnu ideju.

Da bi se ideja dalje razvijala mora doći do spajanja između kreativaca i poduzetnika (MSP), kreativaca i kulturne ustanove ili kulturne ustanove i poduzetnika (MSP) u projektni tim. Oni će potom zajedno raditi uz stručnu pomoć na preobrazbi ideje u poslovni plan odnosno u održivi poslovni poduhvat.

Prihvatljivi prijavitelji su:
 • kulturne ustanove
 • umjetnici pojedinci, freelanceri
 • mala i srednja poduzeća (MSP)
 • kulturni centri i udruge

Prijavom dobivate:
 • Besplatne edukacije i mogućnost stjecanja IBM Design thinking certifikata,
 • Razvoj poslovnog plana,
 • Pronalazak partnera za razvoj ideje,
 • Nastup na sajmu ideja,
 • Predstavljanje projekta pred investitorima,
 • Pristup crowdfunding platformama,
 • Mogućnost međunarodnog povezivanja putem zajedničke platforme,
 • Putovanje u Francusku za pobjednike.

Svaki pojedini prijavitelj se može prijaviti s najviše 5 ideja. Prijaviti se možete i bez ideje, a u tom slučaju imat ćete se priliku na „World Cafèu“ priključiti projektnoj ideji koja je komplementarna s vašim djelatnostima. Prikupljene ideje razvijat će se u poslovne planove putem specijaliziranih radionica, a pet najboljih ideja bit će predstavljeno na Međunarodnoj konferenciji u Arlesu (Francuska) gdje će naši predstavnici imati priliku prezentirati i umrežiti se s ostalim sudionicima iz mediteranskih zemalja.

Kroz aktivnosti Projekta SMATH stvorit će se svijest o gospodarskom potencijalu kulture u pogledu razvoja kreativnog poduzetništva, razvit će se procesi i modeli za društvene inovacije prilagođeni specifičnim karakteristikama i potrebi MSP-ova u kreativnom sektoru i omogućit će se učinkovitiji prijenos sadržaja vezanog za kulturu kreativnim industrijama te veći angažman lokalnih i regionalnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na razvoj i komercijalizaciju kreativnih ideja.

Za više informacija, molimo javite se Mateji Gudelj na mateja.gudelj@zicer.hr ili 097/774-6028.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...