Kreativne ideje vaša su jaka strana? Prijavite se na SMATH World Cafè i otputujte u Arles!

02. 04. 2019.

Kreativci, želite li realizirati svoje ideje u održive poslovne poduhvate? Kulturne ustanove, želite li ponuditi novi sadržaj i postati tržišno prepoznatljivi? Prijavite se na SMATH World Cafè do 23. travnja do 12 sati i otputujte u Arles!

Prijavite svoje ideje i pronađite partnere za realizaciju poslovnog poduhvata putem linka http://bit.ly/2OFRZz7.

Cilj poziva je potaknuti  suradnju  kreativne  industrije, poduzetnika  i  kulturnih  ustanova  putem  razvoja  novih  inovativnih, održivih poduzetničkih ideja na području odgovornog turizma, urbane regeneracije i socijalne kohezije.

Nakon prikupljanja ideja, u srijedu 24. travnja 2019. u 10 sati, održat će se događaj „World Cafè“ u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatske Bratske Zajednice 4, na kojem će doći do spajanja dionika u projektne timove koji će dalje razvijati poslovnu ideju.

Da bi se ideja dalje razvijala mora doći do spajanja između kreativaca i poduzetnika (MSP), kreativaca i kulturne ustanove ili kulturne ustanove i poduzetnika (MSP) u projektni tim. Oni će potom zajedno raditi uz stručnu pomoć na preobrazbi ideje u poslovni plan odnosno u održivi poslovni poduhvat.

Prihvatljivi prijavitelji su:
 • kulturne ustanove
 • umjetnici pojedinci, freelanceri
 • mala i srednja poduzeća (MSP)
 • kulturni centri i udruge

Prijavom dobivate:
 • Besplatne edukacije i mogućnost stjecanja IBM Design thinking certifikata,
 • Razvoj poslovnog plana,
 • Pronalazak partnera za razvoj ideje,
 • Nastup na sajmu ideja,
 • Predstavljanje projekta pred investitorima,
 • Pristup crowdfunding platformama,
 • Mogućnost međunarodnog povezivanja putem zajedničke platforme,
 • Putovanje u Francusku za pobjednike.

Svaki pojedini prijavitelj se može prijaviti s najviše 5 ideja. Prijaviti se možete i bez ideje, a u tom slučaju imat ćete se priliku na „World Cafèu“ priključiti projektnoj ideji koja je komplementarna s vašim djelatnostima. Prikupljene ideje razvijat će se u poslovne planove putem specijaliziranih radionica, a pet najboljih ideja bit će predstavljeno na Međunarodnoj konferenciji u Arlesu (Francuska) gdje će naši predstavnici imati priliku prezentirati i umrežiti se s ostalim sudionicima iz mediteranskih zemalja.

Kroz aktivnosti Projekta SMATH stvorit će se svijest o gospodarskom potencijalu kulture u pogledu razvoja kreativnog poduzetništva, razvit će se procesi i modeli za društvene inovacije prilagođeni specifičnim karakteristikama i potrebi MSP-ova u kreativnom sektoru i omogućit će se učinkovitiji prijenos sadržaja vezanog za kulturu kreativnim industrijama te veći angažman lokalnih i regionalnih vlasti. Poseban naglasak bit će stavljen na razvoj i komercijalizaciju kreativnih ideja.

Za više informacija, molimo javite se Mateji Gudelj na mateja.gudelj@zicer.hr ili 097/774-6028.

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...