Dođite u ZICER na Eurostars info dan

01. 04. 2019.

Pozivamo vas u četvrtak, 4. travnja 2019. godine od 9:00 sati u ZICER (Zagrebački velesajam) na Eurostars informativni dan – „1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za međunarodnu suradnju“. 

Info dan organizira Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER-om).

Tema događanja je priprema projektnih prijava u program Eurostars. Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dva partnera iz dvije različite zemlje članice. Glavni partner na projektu je mikro, malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 EUR, odnosno 50 ili 60% udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o veličini trgovačkog društva.

Tijekom događanja sudionici će imati priliku čuti informacije o Švicarsko-hrvatsko programu suradnje od Colette John-Grant, EUREKA i Eurostars Nacionalnog koordinatora projekata iz Švicarske, u sklopu kojega Švicarska Hrvatskoj dodjeljuje sredstva za projekte, te će više o samom programu Eurostars reći Gordana Kregar, predstavnica EUREKA tajništva u okviru programa Eurostars. Nacionalna pravila za prijavu hrvatskih partnera u program predstavit će Ira Alaburić, EUREKA i Eurostars Nacionalni koordinator projekata za Hrvatsku.

U drugom dijelu programa slijedi prezentacija Nenada Buljana, člana Eurostars nezavisnog ocjenjivačkog odbora, na temu “Kako pripremiti dobru Eurostars prijavu”, zatim će sudionici imati priliku čuti prezentaciju Lade Benzon Kršnjavi, voditeljice Europske poduzetničke mreže koja poduzetnicima besplatno omogućuje pronalazak međunarodnog partnera i internacionalizaciju poslovanja te prezentaciju o uspješnoj Eurostars priči iz prakse koju će predstaviti Sandro Mur, direktor, i Urška Sršen, voditeljica projekta u tvrtki Bella Software d.o.o..

Program radionice dostupan je ovdje.

Za sudjelovanje na Eurostars događaju HAMAG-BICRO-a možete se prijaviti putem poveznice. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj mjesta je ograničen.

Ostale novosti i projekti

Potpore inovatorima Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb objavio je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. Natječaj za 2022. godinu otvoren je zaključno do 7. studenoga 2022. godine. Kome je potpora namijenjena?...

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...