Izvrsni programi za razvoj i financiranje MedTech projekata od sada dostupni hrvatskim startupovima i timovima!

18. 02. 2019.

Radite na poduzetničkom pothvatu vezanom za zdravlje? Odlično! Do potpore za razvoj nikad nije bilo jednostavnije doći.

Nedavnim osnivanjem EIT Health Huba Croatia u kojem sudjeluje Sveučilište u Zagrebu novi su programi i financijska sredstva postali dostupni hrvatskim medtech timovima i startupovima. EIT (European Institute of Innovation and Technology) Health je mreža ponajboljih inovatora u zdravstvu podržana od strane Europske unije. EIT Health donosi nova rješenja koja europskim građanima omogućuju da žive dulje i zdravije.

Cilj hrvatskog EIT Health Huba je povezivanje domaćih tvrtki, startupova, razvojnih timova, profesionalaca i studenata s dostupnim programima EIT Healtha za razvoj poslovanja i jačanje inovacijske zajednice.

Nedavnim otvaranjem niza tzv. Business Creation programa želi se podržati nastanak i rast poduzetničkih poduhvata vezanih uz zdravlje. Sami se programi razlikuju prema tome u kojoj su projekti fazi nastanka i razvoja poslovanja.  Njima se pokrivaju LifeScenceBioTechMedTech i Digital Health područja.

Od programa koju pokrivaju ranu fazu razvoja poslovanja (Incubate!), posebno su zanimljivi:

  • InnoStars Awards Za prijavu na ovaj program potrebno je imati prototip/minimalni održivi proizvod te osnovati tvrtku prije potpisivanja ugovora za financiranje. Ovaj program služi kao podrška na putu prema tržištu, a rok za prijavu je 27. ožujka 2019.
  • Health Venture Lab 6-mjesečni je intenzivni akceleracijski program osmišljen kao kombinacija podrške na daljinu i uživo, a provodi se u suradnji s GE Healthcare. Lab je namijenjen timovima i startupovima s ranim prototipom, a prijave traju do 13. ožujka 2019.
  • Jumpstarter je kombinacija bootcampova  i treninga za jačanje poduzetničkih vještina te je dizajniran za startupove i timove u ranoj fazi. Na Jumpstarter se možete prijaviti do 1. ožujka 2019.

Osim navedenih programa, postoje i izvrsne prilike za tvrtke u kasnijim fazama razvoja i rasta poslovanja. To su Headstart, Catapult, Go Global i drugi programi o kojima više možete pronaći ovdje.

Sretno s prijavama! Želimo svima puno uspjeha u razvoju proizvoda i osvajanju tržišta.

Ostale novosti i projekti

Najavljen HACKL – Hackathon za otvoreni Zagreb

U vrtlogu tehnoloških inovacija i globalnih trendova, Zagreb ne samo da stoji uz bok svjetskim metropolama, nego predlaže rješenja koja će grad pretvoriti u tehnološki hub. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u ZICER-u predstavljen je projekt koji obećava...