Izvrsni programi za razvoj i financiranje MedTech projekata od sada dostupni hrvatskim startupovima i timovima!

18. 02. 2019.

Radite na poduzetničkom pothvatu vezanom za zdravlje? Odlično! Do potpore za razvoj nikad nije bilo jednostavnije doći.

Nedavnim osnivanjem EIT Health Huba Croatia u kojem sudjeluje Sveučilište u Zagrebu novi su programi i financijska sredstva postali dostupni hrvatskim medtech timovima i startupovima. EIT (European Institute of Innovation and Technology) Health je mreža ponajboljih inovatora u zdravstvu podržana od strane Europske unije. EIT Health donosi nova rješenja koja europskim građanima omogućuju da žive dulje i zdravije.

Cilj hrvatskog EIT Health Huba je povezivanje domaćih tvrtki, startupova, razvojnih timova, profesionalaca i studenata s dostupnim programima EIT Healtha za razvoj poslovanja i jačanje inovacijske zajednice.

Nedavnim otvaranjem niza tzv. Business Creation programa želi se podržati nastanak i rast poduzetničkih poduhvata vezanih uz zdravlje. Sami se programi razlikuju prema tome u kojoj su projekti fazi nastanka i razvoja poslovanja.  Njima se pokrivaju LifeScenceBioTechMedTech i Digital Health područja.

Od programa koju pokrivaju ranu fazu razvoja poslovanja (Incubate!), posebno su zanimljivi:

  • InnoStars Awards Za prijavu na ovaj program potrebno je imati prototip/minimalni održivi proizvod te osnovati tvrtku prije potpisivanja ugovora za financiranje. Ovaj program služi kao podrška na putu prema tržištu, a rok za prijavu je 27. ožujka 2019.
  • Health Venture Lab 6-mjesečni je intenzivni akceleracijski program osmišljen kao kombinacija podrške na daljinu i uživo, a provodi se u suradnji s GE Healthcare. Lab je namijenjen timovima i startupovima s ranim prototipom, a prijave traju do 13. ožujka 2019.
  • Jumpstarter je kombinacija bootcampova  i treninga za jačanje poduzetničkih vještina te je dizajniran za startupove i timove u ranoj fazi. Na Jumpstarter se možete prijaviti do 1. ožujka 2019.

Osim navedenih programa, postoje i izvrsne prilike za tvrtke u kasnijim fazama razvoja i rasta poslovanja. To su Headstart, Catapult, Go Global i drugi programi o kojima više možete pronaći ovdje.

Sretno s prijavama! Želimo svima puno uspjeha u razvoju proizvoda i osvajanju tržišta.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...