Iskažite interes za program edukacije i savjetovanja Postajem poduzetnik! namijenjen roditeljima odgojiteljima

14. 09. 2022.

Edukativno-mentorski program Postajem poduzetnik! informira korisnike novčane pomoći Grada Zagreba za roditelja odgojitelja o mogućnosti pokretanja vlastitog poduzetničkog pothvata te ih priprema za izlazak na tržište i pokretanje poslovanja.

Ovaj program je organiziran na inicijativu Grada Zagreba, besplatan je za sve polaznike te se provodi o trošku Proračuna Grada Zagreba. Sam program sastoji se od informativne radionice, poduzetničkog edukativnog programa te individualnih mentoriranja polaznika jedan na jedan od strane naših djelatnika.

Što vas očekuje kroz program Postajem poduzetnik!?

Edukativno-mentorski program Postajem poduzetnik! namijenjen je korisnicima novčane pomoći Grada Zagreba za roditelja odgojitelja koji su zainteresirani pokrenuti vlastito poslovanje, a sastoji se od:

 1. Informativne radionice: Želim li postati poduzetnik? – cilj ove radionice je upoznavanje potencijalnih korisnika s programom Postajem poduzetnik i uslugama ZICER Plavog ureda u sklopu istog.
 2. Edukativnog programa Postajem poduzetnik! – program se sastoji od 4 modula:
  1. (Pre)ispitaj svoju ideju!,
  1. Pravni oblici poduzetništva,
  1. Financijska strana poduzetništva,
  1. Poslovni plan i financiranje poduzetničkog pothvata.
 3. Mentoriranja – kroz individualno mentoriranje pruža se podrška polaznicima programa na daljnjem poduzetničkom putu u smislu razrade poduzetničke ideje, pomoći kod pisanja poslovnog plana, registracije poslovnog subjekta te provjere početne pravne i porezne dokumentacije.

Što dobivate po završetku programa?

Po završetku programa Postani poduzetnik bit ćete upoznati s:

 • metodama istraživanja tržišta i preispitivanja poslovne ideje,
 • osnovama marketinga,
 • pravnim oblicima poduzetništva,
 • temeljnim financijskim pojmovima i obvezama,
 • alatima za simulaciju poslovanja,
 • izvorima financiranja poduzetničkog pothvata i
 • metodologijom izrade poslovnih planova.

Ako nakon završenog programa odlučite pokrenuti vlastito poslovanje,  kroz proces jedan na jedan mentoriranja djelatnici ZICER Plavog ureda pružaju vam savjetodavnu podršku u pokretanju poslovanja.   

Zainteresirani ste? Iskažite svoj interes!

Već imate poduzetničku ideju?

Ispunite sljedeći formular na: https://forms.gle/2yYsUydAXkiw4cQA7 i iskažite interes za ovaj program!

Za dodatne upite u vezi programa dostupni smo na 091/2548-735 radnim danom od 8 do 16 sati.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...