Hrvatska 2030 – koja je vizija i kako je ostvariti?

10. 12. 2020.

Odgovore na pitanja o viziji Hrvatske u 2030. godini doznat ćete na godišnjem okupljanju dionika i partnera EIT Climate-KIC RIS Hub-a u Hrvatskoj koje će se održati 16. prosinca 2020. godine u virtualnom prostoru:

Europska komisija definirala je glavnu razvojnu strategiju do 2030. godine pod nazivom Zeleni plan kojim nam je odredila strateški cilj – Europa kao klimatski neutralan kontinent do sredine stoljeća. U kombinaciji za provedbu i financiranje Zelenog plana, oporavka od krize i planiranja višegodišnjeg europskog proračuna, Europska komisija, ali i mi svi želimo vidjeti strateška ulaganja i strukturne reforme koje vode prema klimatskoj neutralnosti, novom gospodarstvu koje je održivo, uključivo i pravedno, a putem zelene i digitalne tranzicije. Izazovno, ali i dobra prilika za Hrvatsku 2030.

Što već radimo, što možemo bolje, koja je uloga i značaj inovacija… ?

O svemu tome razgovaramo na godišnjem okupljanju dionika i partnera EIT Climate-KIC RIS Hub-a u Hrvatskoj koji je dio najveće europske Zajednice znanja i inovacija za klimu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju.

Pridružite se! Obrazac za prijavu na događaj nalazi se na https://forms.gle/FZDerqcTexrapSqKA.Dodajte svoje ideje i akcije u dijelove slagalice. Gradimo zajedno sliku i stvarnost Hrvatske kao zemlje u kojoj se živi dobro, sigurno i održivo.

Detaljan program dostupan je ovdje na LINKU.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...