Hrvatska 2030 – koja je vizija i kako je ostvariti?

10. 12. 2020.

Odgovore na pitanja o viziji Hrvatske u 2030. godini doznat ćete na godišnjem okupljanju dionika i partnera EIT Climate-KIC RIS Hub-a u Hrvatskoj koje će se održati 16. prosinca 2020. godine u virtualnom prostoru:

Europska komisija definirala je glavnu razvojnu strategiju do 2030. godine pod nazivom Zeleni plan kojim nam je odredila strateški cilj – Europa kao klimatski neutralan kontinent do sredine stoljeća. U kombinaciji za provedbu i financiranje Zelenog plana, oporavka od krize i planiranja višegodišnjeg europskog proračuna, Europska komisija, ali i mi svi želimo vidjeti strateška ulaganja i strukturne reforme koje vode prema klimatskoj neutralnosti, novom gospodarstvu koje je održivo, uključivo i pravedno, a putem zelene i digitalne tranzicije. Izazovno, ali i dobra prilika za Hrvatsku 2030.

Što već radimo, što možemo bolje, koja je uloga i značaj inovacija… ?

O svemu tome razgovaramo na godišnjem okupljanju dionika i partnera EIT Climate-KIC RIS Hub-a u Hrvatskoj koji je dio najveće europske Zajednice znanja i inovacija za klimu Europskog instituta za inovacije i tehnologiju.

Pridružite se! Obrazac za prijavu na događaj nalazi se na https://forms.gle/FZDerqcTexrapSqKA.Dodajte svoje ideje i akcije u dijelove slagalice. Gradimo zajedno sliku i stvarnost Hrvatske kao zemlje u kojoj se živi dobro, sigurno i održivo.

Detaljan program dostupan je ovdje na LINKU.

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...