Greener novosti!

15. 04. 2022.

Znanstvenice, osnivačice startupa GREENER i pobjednice lanjskog Startup Factoryja Helena Virić Gašparić i Darija Lemić, vratile su se doma!

Prošloga su tjedna sudjelovale na konferenciji IOBC-WPRS Citrus Working gruop u Napfliu u Grčkoj. Tamo je startup GREENER znanstvenoj i stručnoj zajednici predstavio svoja najnovija dostignuća.

Riječ je o rezultatima njihovih provedenih istraživanja što je izazvalo velik interes i potaknulo zanimljive diskusije s kolegama iz Grčke, Portugala, Španjolske, Amerike i Hrvatske.

Znaš li da je IOBC međunarodna organizacija za biološku i integriranu zaštitu koja postoji od 1955.?

Cilj joj je promicanje suzbijanja štetnika ekološki prihvatljivim metodama kao i poticanje znanstvene suradnje. Utjecaj ove grupe na zaštitu citrusa u mediteranskoj regiji vrlo je značajan, posebno u području biološke zaštite. Stalna pojava novih štetnika postavlja izazove istraživačima koji pokušavaju razviti i popularizirati tehnike njihovog biološkog i integriranog suzbijanja.Helena i Darija, osim s prijedlozima za buduću suradnju s međunarodnim tvrtkama poput Cervantes Agritech, u Zagreb su se vratile pune ljepih doživljaja i jednom novom vještinom – poznavanjem sirtaki plesa.

GREENER tim, bravo!

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...