Greener novosti!

15. 04. 2022.

Znanstvenice, osnivačice startupa GREENER i pobjednice lanjskog Startup Factoryja Helena Virić Gašparić i Darija Lemić, vratile su se doma!

Prošloga su tjedna sudjelovale na konferenciji IOBC-WPRS Citrus Working gruop u Napfliu u Grčkoj. Tamo je startup GREENER znanstvenoj i stručnoj zajednici predstavio svoja najnovija dostignuća.

Riječ je o rezultatima njihovih provedenih istraživanja što je izazvalo velik interes i potaknulo zanimljive diskusije s kolegama iz Grčke, Portugala, Španjolske, Amerike i Hrvatske.

Znaš li da je IOBC međunarodna organizacija za biološku i integriranu zaštitu koja postoji od 1955.?

Cilj joj je promicanje suzbijanja štetnika ekološki prihvatljivim metodama kao i poticanje znanstvene suradnje. Utjecaj ove grupe na zaštitu citrusa u mediteranskoj regiji vrlo je značajan, posebno u području biološke zaštite. Stalna pojava novih štetnika postavlja izazove istraživačima koji pokušavaju razviti i popularizirati tehnike njihovog biološkog i integriranog suzbijanja.Helena i Darija, osim s prijedlozima za buduću suradnju s međunarodnim tvrtkama poput Cervantes Agritech, u Zagreb su se vratile pune ljepih doživljaja i jednom novom vještinom – poznavanjem sirtaki plesa.

GREENER tim, bravo!

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...