Grad Zagreb po 20. put podržao zagrebačke inovatore s 500.000 kn!

06. 08. 2019.

Grad Zagreb je po dvadeseti put podržao zagrebačke inovatore u obliku potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Natječaj je trajao od 10. lipnja do 10. srpnja 2019. godine i u tom roku zaprimljen je 31 zahtjev za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 29 prijavljenih inovacija.

Riječ je o komercijalnim inovacijama koje rješavaju problem na nekom tržištu, a ZICER Plavi ured je tu pružio savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja.

Kao i svih ovih godina, susreli smo se s raznim inovacijama – od raznih aplikacija do pametnih stolova i složenih elektroničkih uređaja. Neke od njih popratit ćemo u našoj rubrici poduzetnički centar.

Slijedi potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba te rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2019godinu pogledajte ovdje.

Čestitamo svim inovatorima i želimo im puno sreće u daljnjim pothvatima!

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...