Grad Zagreb po 20. put podržao zagrebačke inovatore s 500.000 kn!

06. 08. 2019.

Grad Zagreb je po dvadeseti put podržao zagrebačke inovatore u obliku potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Natječaj je trajao od 10. lipnja do 10. srpnja 2019. godine i u tom roku zaprimljen je 31 zahtjev za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 29 prijavljenih inovacija.

Riječ je o komercijalnim inovacijama koje rješavaju problem na nekom tržištu, a ZICER Plavi ured je tu pružio savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja.

Kao i svih ovih godina, susreli smo se s raznim inovacijama – od raznih aplikacija do pametnih stolova i složenih elektroničkih uređaja. Neke od njih popratit ćemo u našoj rubrici poduzetnički centar.

Slijedi potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba te rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2019godinu pogledajte ovdje.

Čestitamo svim inovatorima i želimo im puno sreće u daljnjim pothvatima!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...