Grad Zagreb po 20. put podržao zagrebačke inovatore s 500.000 kn!

06. 08. 2019.

Grad Zagreb je po dvadeseti put podržao zagrebačke inovatore u obliku potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, a njime se olakšava financiranje zaštite industrijskog vlasništva, razvoj i tehničko-tehnološka obrada inovacija, promidžbene aktivnosti te izrada analize tržišta.

Natječaj je trajao od 10. lipnja do 10. srpnja 2019. godine i u tom roku zaprimljen je 31 zahtjev za potporom. Nakon evaluacije svih pristiglih zahtjeva, bodovanja i utvrđivanja rang liste, odobrena je potpora za 29 prijavljenih inovacija.

Riječ je o komercijalnim inovacijama koje rješavaju problem na nekom tržištu, a ZICER Plavi ured je tu pružio savjetodavnu podršku pri pripremanju dokumentacije i informiranju o uvjetima natječaja.

Kao i svih ovih godina, susreli smo se s raznim inovacijama – od raznih aplikacija do pametnih stolova i složenih elektroničkih uređaja. Neke od njih popratit ćemo u našoj rubrici poduzetnički centar.

Slijedi potpisivanje ugovora o korištenju potpora inovatorima Grada Zagreba te rok za realizaciju od 120 dana, nakon kojeg inovatori dostavljaju dokumentirano izvješće o namjenski utrošenim sredstvima te prikaz postignutih rezultata.

Listu odobrenih potpora za 2019godinu pogledajte ovdje.

Čestitamo svim inovatorima i želimo im puno sreće u daljnjim pothvatima!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...