‘EIT Health Innovation Day’ – promocija inovacija u području zdravlja i zdravstvenoga sustava

28. 10. 2019.

U okviru EIT HEALTH projekta prvi puta na Sveučilištu u Zagrebu, ujedno i EIT Health Hub-u za Hrvatsku, 7. studenog 2019. organizira se EIT HEALTH INNOVATION DAYjednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.  

Program se provodi u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, čime se i naše Sveučilište u Zagrebu pridružuje društvu najboljih europskih sveučilišta kao što su Oxford University, Imperial College London, Sorbonne University.

Program je namijenjen studentskoj populaciji s ciljem senzibilizacije s jednom od prioritetnih EIT HEALTH tema pod nazivom „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenja od mladosti do duboke starosti!

Jednodnevni program zamišljen je na način da pruži studentima mogućnost sudjelovanja u multidisciplinarnim timovima na rješavanju stvarnih životnih zdravstvenih izazova uz pomoć inovacijske metodologije (praktičnih alata u inovacijama, dizajnerskog razmišljanja i pitching ideja) te aktivnog sudjelovanja stručnjaka kao predavača i trenera (uspješnih poduzetnika, predstavnika javnog zdravstva, akademije i industrije) iz navedenog tematskog područja.

Pobjednički i-Day tim biti će pozvan na Winners Event u Parizu, gdje će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta. Također na Winners Event-u, studenti će dobiti priliku za podrškom i resursima za daljnji razvoj njihovih ideja te priliku za dodatnim učenjem o metodologiji inovacija te uključivanju u EIT Health mrežu.

Rok za prijavu je do 4. studenog 2019. u 16 sati putem PRIJAVA NA INNOVATION DAY.

Više o EIT HEALTH INNOVATION DAY koji će se održati 7. studenog 2019. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER-u,  možete pronaći na poveznici.

Ostale novosti i projekti