‘EIT Health Innovation Day’ – promocija inovacija u području zdravlja i zdravstvenoga sustava

28. 10. 2019.

U okviru EIT HEALTH projekta prvi puta na Sveučilištu u Zagrebu, ujedno i EIT Health Hub-u za Hrvatsku, 7. studenog 2019. organizira se EIT HEALTH INNOVATION DAYjednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.  

Program se provodi u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, čime se i naše Sveučilište u Zagrebu pridružuje društvu najboljih europskih sveučilišta kao što su Oxford University, Imperial College London, Sorbonne University.

Program je namijenjen studentskoj populaciji s ciljem senzibilizacije s jednom od prioritetnih EIT HEALTH tema pod nazivom „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenja od mladosti do duboke starosti!

Jednodnevni program zamišljen je na način da pruži studentima mogućnost sudjelovanja u multidisciplinarnim timovima na rješavanju stvarnih životnih zdravstvenih izazova uz pomoć inovacijske metodologije (praktičnih alata u inovacijama, dizajnerskog razmišljanja i pitching ideja) te aktivnog sudjelovanja stručnjaka kao predavača i trenera (uspješnih poduzetnika, predstavnika javnog zdravstva, akademije i industrije) iz navedenog tematskog područja.

Pobjednički i-Day tim biti će pozvan na Winners Event u Parizu, gdje će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta. Također na Winners Event-u, studenti će dobiti priliku za podrškom i resursima za daljnji razvoj njihovih ideja te priliku za dodatnim učenjem o metodologiji inovacija te uključivanju u EIT Health mrežu.

Rok za prijavu je do 4. studenog 2019. u 16 sati putem PRIJAVA NA INNOVATION DAY.

Više o EIT HEALTH INNOVATION DAY koji će se održati 7. studenog 2019. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER-u,  možete pronaći na poveznici.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...