‘EIT Health Innovation Day’ – promocija inovacija u području zdravlja i zdravstvenoga sustava

28. 10. 2019.

U okviru EIT HEALTH projekta prvi puta na Sveučilištu u Zagrebu, ujedno i EIT Health Hub-u za Hrvatsku, 7. studenog 2019. organizira se EIT HEALTH INNOVATION DAYjednodnevni program razvoja inovacija čiji je cilj promocija inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava.  

Program se provodi u periodu između 10. listopada i 16. studenog 2019. godine na 31 EIT HEALTH partnerskoj lokaciji u Europi, čime se i naše Sveučilište u Zagrebu pridružuje društvu najboljih europskih sveučilišta kao što su Oxford University, Imperial College London, Sorbonne University.

Program je namijenjen studentskoj populaciji s ciljem senzibilizacije s jednom od prioritetnih EIT HEALTH tema pod nazivom „Bringing Care Home – Izazovi aktivnog i zdravog starenja od mladosti do duboke starosti!

Jednodnevni program zamišljen je na način da pruži studentima mogućnost sudjelovanja u multidisciplinarnim timovima na rješavanju stvarnih životnih zdravstvenih izazova uz pomoć inovacijske metodologije (praktičnih alata u inovacijama, dizajnerskog razmišljanja i pitching ideja) te aktivnog sudjelovanja stručnjaka kao predavača i trenera (uspješnih poduzetnika, predstavnika javnog zdravstva, akademije i industrije) iz navedenog tematskog područja.

Pobjednički i-Day tim biti će pozvan na Winners Event u Parizu, gdje će imati priliku susresti se s ostalim pobjedničkim timovima sa svih sudjelujućih i-Day sveučilišta. Također na Winners Event-u, studenti će dobiti priliku za podrškom i resursima za daljnji razvoj njihovih ideja te priliku za dodatnim učenjem o metodologiji inovacija te uključivanju u EIT Health mrežu.

Rok za prijavu je do 4. studenog 2019. u 16 sati putem PRIJAVA NA INNOVATION DAY.

Više o EIT HEALTH INNOVATION DAY koji će se održati 7. studenog 2019. u Zagrebačkom inovacijskom centru – ZICER-u,  možete pronaći na poveznici.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...