Dan otvorenih vrata u TPZ-u kroz znanost i inovacije djeci donio radost i veselje

08. 12. 2017.

Današnji dan u Tehnološkom parku po mnogočemu je bio drugačiji od svih ostalih! Park je vrvio smijehom, igrom i dobrim raspoloženjem. No raspoloženi nisu bili samo naši mladi inovativni poduzetnici već je smijeh dopirao od sretnih mališana kojima smo tijekom Dana otvorenih vrata na najbolji mogući način, kroz igru i zabavu, pokušali približiti znanost i inovativno poduzetništvo.

Dan otvorenih vrata u TPZ-u posjetilo je više od 160 gostiju željnih zabave uz kvalitetne edukativne sadržaje, a za čiju su izvrsnu provedbu uz domaćine zaslužni i inovativni poduzetnici – članovi Tehnološkog parka Zagreb.

Program je otvoren posjetom 50-tak učenika iz OŠ Janka Leskovara iz Pregrade nakon čega su paralelno uslijedile radionice:

Mali kreativci – kreativna božićna radionica koju je provodila Robokacija

VR svijet – animacija Grada Zagreba kroz virtualnu stvarnost koju je provodio Vr-Pole

Hour of Code – radionice programiranja održane u suradnji s Udrugom DAR i Carnetom koje su zasebno provodili programeri iz tvrtki BinariaCodeIn consultingCreative Fields i m2bit

STEM božićno drvce – igraonica i laboratorij robotike i eletronike te radionica lemljenja drvca u izvedbi Robokacije i Pulsar Laboratories

3D figurice za bor – demonstracija rada 3D printera kroz 3D printanje u realizaciji Mikrotvornice

Putovanje kroz vrijeme – interaktivna radionica uz Zagreb time Travel te

Orijentacijsko trčanje – u realizaciji TPZ člana Stotinka (rezultate orjentacijskog trčanja potražite ovdje)

Također, Gamechuck je okupljenima prezentirao svoju igraću konzolu. 

Uz ovakve intelektualno-fizičke aktivnosti brzo se ogladni stoga su djeca uživala u slasnim i zdravim bezglutenskim zalogajima koje je osigurala obiteljska tvrtka Moje malo Zlato.

Neke od gore navedenih radionica bile su natjecateljskog karaktera. Natjecatelji su se energično borili a najbolji su kao priznanje dobili simbolične darove.

One pak malo mlađe najviše je obradovao Djed Božićnjak, koji je osim veselja, u svojoj vreći donio i darove. Za sva ta sitna opipljiva veselja zaslužni su KoestlinDiVan, Mikrotvornica, Vr-PolePulsar LaboratoriesPokloni MeFREEWA i Razvojna agencija Zagreb. Svima iskreno zahvaljujemo!

Dan otvorenih vrata u TPZ-u namijenjen djeci bio je divna uvertira u ovo blagdansko vrijeme. Vjerujemo kako će svima ostati u dugom i lijepom sjećanju!

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...