Dan otvorenih vrata u TPZ-u kroz znanost i inovacije djeci donio radost i veselje

08. 12. 2017.

Današnji dan u Tehnološkom parku po mnogočemu je bio drugačiji od svih ostalih! Park je vrvio smijehom, igrom i dobrim raspoloženjem. No raspoloženi nisu bili samo naši mladi inovativni poduzetnici već je smijeh dopirao od sretnih mališana kojima smo tijekom Dana otvorenih vrata na najbolji mogući način, kroz igru i zabavu, pokušali približiti znanost i inovativno poduzetništvo.

Dan otvorenih vrata u TPZ-u posjetilo je više od 160 gostiju željnih zabave uz kvalitetne edukativne sadržaje, a za čiju su izvrsnu provedbu uz domaćine zaslužni i inovativni poduzetnici – članovi Tehnološkog parka Zagreb.

Program je otvoren posjetom 50-tak učenika iz OŠ Janka Leskovara iz Pregrade nakon čega su paralelno uslijedile radionice:

Mali kreativci – kreativna božićna radionica koju je provodila Robokacija

VR svijet – animacija Grada Zagreba kroz virtualnu stvarnost koju je provodio Vr-Pole

Hour of Code – radionice programiranja održane u suradnji s Udrugom DAR i Carnetom koje su zasebno provodili programeri iz tvrtki BinariaCodeIn consultingCreative Fields i m2bit

STEM božićno drvce – igraonica i laboratorij robotike i eletronike te radionica lemljenja drvca u izvedbi Robokacije i Pulsar Laboratories

3D figurice za bor – demonstracija rada 3D printera kroz 3D printanje u realizaciji Mikrotvornice

Putovanje kroz vrijeme – interaktivna radionica uz Zagreb time Travel te

Orijentacijsko trčanje – u realizaciji TPZ člana Stotinka (rezultate orjentacijskog trčanja potražite ovdje)

Također, Gamechuck je okupljenima prezentirao svoju igraću konzolu. 

Uz ovakve intelektualno-fizičke aktivnosti brzo se ogladni stoga su djeca uživala u slasnim i zdravim bezglutenskim zalogajima koje je osigurala obiteljska tvrtka Moje malo Zlato.

Neke od gore navedenih radionica bile su natjecateljskog karaktera. Natjecatelji su se energično borili a najbolji su kao priznanje dobili simbolične darove.

One pak malo mlađe najviše je obradovao Djed Božićnjak, koji je osim veselja, u svojoj vreći donio i darove. Za sva ta sitna opipljiva veselja zaslužni su KoestlinDiVan, Mikrotvornica, Vr-PolePulsar LaboratoriesPokloni MeFREEWA i Razvojna agencija Zagreb. Svima iskreno zahvaljujemo!

Dan otvorenih vrata u TPZ-u namijenjen djeci bio je divna uvertira u ovo blagdansko vrijeme. Vjerujemo kako će svima ostati u dugom i lijepom sjećanju!

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...