Čak troje naših stanara među pobjednicima natječaja „Pokreni nešto svoje“

28. 02. 2019.


Čak troje naših stanara među pobjednicima natječaja „Pokreni nešto svoje“.

Danas su u ZICER-u predstavnici ACT Grupe i tvrtke Philip Morris Zagreb d.o.o. objavili dobitnike potpore trećeg po redu natječaja „Pokreni nešto svoje“, zajedničkog programa potpore poduzetničkim projektima u Hrvatskoj. Sedam timova koji su proglašeni najboljima, a kojima će organizatori osigurati bespovratnu financijsku potporu, promociju i kontinuirano šestomjesečno poslovno savjetovanje za razvoj njihovih poduzetničkih inicijativa tijekom sljedećih šest mjeseci, su:

  • Adventure Donkey j.d.o.o.
  • APEA, obrt za edukaciju, promidžbu i proizvodnju
  • Beyond Seen Screen d.o.o
  • Buzdovan j.d.o.o.
  • CircuitMess d.o.o.
  • Silver technologies d.o.o.
  • Veverec 91 d.o.o.

Iznimno smo sretni što je naš projekt SightRun prepoznat i što smo dobili priliku biti dio programa Pokreni nešto svoje. Upravo ovakvi programi pomažu startupovima da bezbolnije razvijaju svoje projekte ili testiraju svoje ideje. Mnogi zapravo napuštaju svoja stalna radna mjesta, ulaze u nešto nesigurno, ali uzbudljivo. I iako smo svi nošeni entuzijazmom i odričemo se mnogo toga, realni smo u pogledu da nam financije svima trebaju. Zato pozdravljam programe poput ovoga koji nam olakšavaju te prve korake., izjavila je prilikom preuzimanja nagrade Sandra Bortek, suosnivačica startupa Adventure Donkey koji stoji iza aplikacije SightRun.

Na natječaj otvoren 13. studenoga 2018. godine pristiglo je ukupno 267 prijava iz cijele Hrvatske. U završni odabir ušlo je 15 najbolje ocjenjenih prema kriterijima inovativnosti, društvenog utjecaja te potencijala za rast i održivosti poslovne ideje. Sve finaliste je zatim posjetila stručna komisija koja je nakon iscrpnog terenskog uvida odlučila o pobjednicima.

Razvojni program Pokreni nešto svoje skrojen je po mjeri poduzetnika početnika i mikro poduzeća, kojima pomaže na početku i u razvoju poslovanja. Program je namijenjen budućim ili postojećim društvenim poduzećima, inovativnim startupima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Program Pokreni nešto svoje provodi ACT Grupa, zajednica društvenih poduzetnika i potporna organizacija za razvoj društvenog/impact poduzetništva, a financijski podupire Philip Morris Zagreb d.o.o. Za financiranje trećeg po redu natječaja, Philip Morris Zagreb d.o.o. je osigurao više od pola milijuna kuna pa će tako svaki od ovih sedam odabranih poduzeća dobiti bespovratnu potporu u visini od 72 tisuće kuna.

Natječaj se otvara jednom godišnje, a u prve dvije godine zaprimljeno je preko 700 prijava, te dodijeljeno gotovo milijun kuna za 13 najboljih poduzetničkih inicijativa, a prosječan iznos potpore po timu iznosio je od 73,8 tisuća kuna. Dobitnici iz prvih dviju generacija su u sklopu programa osnovali pet novih poduzeća, razvili četiri nova proizvoda i 16 prototipova proizvoda, 10 web ili mobilnih aplikacija, pet prodajno-informativnih web stranica, a provedene su i tri kampanje grupnog financiranja i dvije investicije u prostor i opremu.

Čestitamo pobjednicima i želimo im mnogo uspjeha u budućim poduzetničkim izazovima!

Ostale novosti i projekti