Business Development and Innovation Croatia: Poziv za razvoj “mekih vještina”

14. 03. 2023.

Innovation Norway, upravitelj programa Business Development and Innovation Croatia objavio je Poziv za razvoj mekih vještina u okviru područja Inovacije zelene industrije i Plavi rast (Green Industry Innovation and Blue Growth) koji će biti otvoren do 10. svibnja 2023. godine do 13:00 sati.

Cilj programa i Poziva

Glavni cilj programa Business Development and Innovation Croatia je povećati konkurentnost hrvatskih tvrtki te razviti bilateralnu suradnju s norveškim partnerima u navedenim fokusnim područjima.

Trenutno otvorenim Pozivom za razvoj mekih vještina posebno želi povećati kapacitet hrvatskih tvrtki za daljnji razvoj poslovanja u navedenim fokusnim područjima.

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji: MSP-ovi i velika poduzeća, s manje od 25% javnog vlasništva, registrirana kao pravna poduzeća u Hrvatskoj, te neprofitne organizacije vezane uz poduzetništvo (poslovna udruženja, klasteri i sl.)

Prihvatljivi partneri: Svaki privatni ili javni subjekt, komercijalni ili nekomercijalni, osnovan kao pravni subjekt u Norveškoj ili Hrvatskoj.

Prihvatljive aktivnosti:

  • Povezivanje s klijentima i partnerima;
  • Suradnja unutar klastera, asocijacija i drugih poslovnih mreža;
  • Podrška ženskom poduzetništvu;
  • Dodatno školovanje,
  • Studije izvodljivosti;
  • Dobivanje uvida o tržištima i tehnologijama;
  • Mentoring;
  • Ostali oblici razvoja kompetencija.

U ovom se pozivu posebno potiče suradnja s norveškim subjektima, a sve projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Rasponi i intenziteti potpore

Ukupni raspoloživi proračun ovog programa za razdoblje 2014-2021 iznosi oko 22 milijuna eura, od čega je za ovaj poziv  prijaviteljima na raspolaganju nešto manje od 700.000 eura.

Iznosi potpore: 10.000 EUR – 200.000 EUR

Potpore će se dodjeljivati po principu de minimisuz maksimalni iznos potpore 90%. U slučajevima kada se de minimis odredba ne može primijeniti, koristiti će se relevantne odredbe GBER-a (članci 18, 19, 31, sa stopom sufinanciranja do 50%)

Webinar i match-making event, 15. ožujka 2023. u 11:00 sati

Za sve zainteresirane subjekte, upravitelj fonda Innovation Norway u srijedu 15.03.2023. s početkom u 11:00 sati održat će webinar na kojemu će biti predstavljeni detalji Poziva, nakon čega će uslijediti tzv. match-making event, tj. online povezivanje s norveškim partnerima. Svi zainteresirani subjekti mogu se prijaviti za navedeni događaj putem sljedećeg linka.

Dodatne informacije o programu

Više informacija, kao i detaljne upute za prijave na natječaj te prijavni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama upravitelja fonda, Innovation Norway: ovdje.

Uz navedena sredstva, potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji se planiraju realizirati u suradnji s norveškim partnerima na raspolaganju su i sredstva za putovanje u Norvešku, a detaljne informacije o potpori za putovanje dostupne su ovdje.

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem elektroničke pošte CRO.innovation@innovationnorway.no, uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski.

Ostale novosti i projekti

Zadnja je prilika za prijavu na CASSINI Hackathon!

Za najbolje timove osigurano 6.000 eura Preostalo je još malo vremena! Prijave za CASSINI Space Tech Hackathon otvorene su do petka, 17. ožujka, u 18:00 sati. Tko se može prijaviti? Prijaviti se može svaka punoljetna osoba željna znanja, novih iskustava i dobre...

Pokreni nešto svoje 2023.

Program potpore poduzetnicima ACT Grupe „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima odgovarajući na njihove potrebe za financijskom i mentorskom potporom u svrhu započinjanja ili razvoja poslovanja. Ove godine program doživljava svoje...