“Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” u ZICER-u

05. 04. 2022.

Kroz obrazovanje jasnije definiramo prave vrijednosti. Ono je podloga i temelj.

Obrazovanjem jačamo odgovornost pojedinca i osnažujemo ga.

Zato su obrazovanje i kvalitetan obrazovni sustav imperativ!

Obrazovanje je danas u ZICER-u u posebnom fokusu razgovora i rasprava zahvaljujući konferenciji Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska koja je upravo u tijeku.

“Nove tehnologije koje uključuju umjetnu inteligenciju, robotiku i automatizaciju već sada mijenjaju naše radne i općenito životne navike. Zahvaljujući tehnologiji sve jednostavnije uspostavljamo komunikaciju te brže i lakše dolazimo da znanja i informacija. Također, na temelju velikog broja dostupnih podataka možemo donositi kvalitetnije odluke, a pošteđeni smo i brojnih repetitivnih poslova koji, u slučaju da su prepušteni samo čovjeku, mogu biti zamorni i podložni pogreškama. No u budućnosti nas zasigurno čeka niz promjena i prilagodbi cijelog edukacijskog sustava, kako formalnog tako i neformalnog cjeloživotnog obrazovanja koje se mora prilagoditi novim zahtjevima.” – u svome je govoru istaknuo Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

“Pozitivna činjenica koja će doprinijeti brzoj transformaciji naših mladih naraštaja je da su oni otvoreni prema digitalnim vještinama i izvrsno barataju novim tehnologijama čim se one pojave u široj primjeni. Veći je izazov kako prilagoditi one koji se teže prilagođavaju ili čak odbijaju nova znanja i tehnologije. Za njih treba uspostaviti zasebnu strategiju koja će rezultirati usvajanjem vještina koje će im na kraju olakšati svakodnevne aktivnosti i osigurati im konkurentnost na tržištu rada.” – zaključio je Šesnić.

Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska organizira 24sata.

ZICER je partner ovoga događaja.

Ostale novosti i projekti

Upoznajte startup Review Booster Pro!

Upoznajte Review Booster Pro, startap koji unutar ZICER-a razvija svoju platformu za povećanje interakcije s krajnjim korisnicima! „Uz pomoć NFC tehnologije, odnosno proizvoda u koje je implementiran NFC čip, komuniciramo sve ono što neka tvrtka želi komunicirati sa...