Auclio razvija no-code platformu za lakšu i bržu digitalizaciju poslovanja

28. 11. 2023.

Tim Auclio jedan je od 14 finalista osme generacije ZICER-ovog nagrađivanog Startup Factory akceleracijskog programa. Upoznajmo ga!

Auclio je no-code platforma koja omogućuje brzu i jednostavnu izradu poslovnih aplikacija bez potrebe za programiranjem. Svrha platforme je olakšati i ubrzati digitalizaciju organizacija te rješavanje svakodnevnih poslovnih izazova.

„Uočili smo problem da se tvrtke digitaliziraju, ali nemaju dovoljno inženjera kako bi pokrili razvoj. Angažiranje vanjskih resursa je skupo te oni ne poznaju domenu, čineći projekte dužim i kompliciranijim. Auclio sve ove probleme rješava svojom no-code platformom koja se fokusira na integraciji informacija iz različitih poslovnih sustava, čineći ih dostupnima i upotrebljivima unutar novih aplikacija koje korisnici samostalno kreiraju.“ pojašnjava nam Ivan Marković, voditelj tima Auclio i nastavlja – „Postojeća rješenja se fokusiraju na dobar UI/UX s dobrom cijenom i slabim integracijama, ili na robustan sustav s odličnim integracijama, ali previsokom cijenom. Mi nudimo enterprise-level rješenje koje će biti pristupačno, te pokriti trenutnu rupu na tržištu.“

Skladan multidisciplinarni tim kao ključ uspjeha

Tim Auclio spin-off je tvrtke Unitfly, te se primarno dijeli na poslovne i tehnološke eksperte. Unutar tima vlada ravnopravnost te svaki član ima jednaku priliku pridonijeti proizvodu. Voditelj tima je Ivan Marković, no svi su članovi jednako uključen u donošenje odluka vezanih za tim i sam proizvod. Članovi tima su Ivan Marković kao business developer, Katarina Šarić u ulozi marketing specialista, Antonia Elek kao product engineer/architect te Bruno Dobrota kao product manager.

Iz prepoznatog problema se rodila nova ideja

„Kroz razgovor s raznim klijentima shvatili smo da non-tech organizacije imaju veliki problem manjka programera i njihovog zapošljavanja. Da bi te iste organizacije ostale kompetitivne na tržištu, moraju aktivno razvijati nova rješenja, te su trenutno osuđene na angažiranje vanjskih agencija za izradu tih rješenja, što često može biti skupo.“ – pojašnjava Katarina.

Zašto Startup Factory?

„Smatramo da proizvod koji razvijamo ima velik potencijal. Zato nam je potrebna podrška institucija poput ZICER-a koje educiraju timove, pružaju networking te financijsku pomoć kako bi mogli dobiti nove klijente i staviti proizvod na noge. U dosadašnjem dijelu Startup Factoryja, već smo dosta naučili, postavili smo strategiju proizvoda te započeli s mentoriranjem i prikupili korisne savjete.“ – dodaje Antonia.

Stiže Zagreb Connect!

Startup Factory timovi s nestrpljenjem čekaju 19. prosinca i Zagreb Connect, konferenciju na kojoj će predstaviti svoja rješenja i natjecati se za vrijedna novčana sredstva.

I Auclio tim jedva čeka veliko finale: „Sigurni smo kako će Zagreb Connect biti idealna prilika za predstavljanje našeg proizvoda široj publici. Program koji prolazimo dat će nam potrebna znanja da krenemo s brendiranjem Auclia na našem i stranom tržištu.“

Vizija i jasan cilj

„Kroz pola godine cilj nam je onboardati nove klijente i dalje razvijati nove značajke proizvoda koji su nam od strateške važnosti, dok za godinu dana želimo imati proizvod koji svojim funkcionalnostima ispunjava zahtjeve korisnika. Također, želimo pozicionirati Auclio kao jednog od konkurenata na no-code tržištu, i imati tim koji to podržava.“ – samouvjereno priča Ivan i naglašava kako srednjoročno vidi Auclio kao jednog od glavnih igrača u no-code svijetu – „Za pet godina naš će tim iz Hrvatske aktivno isporučivati proizvod na inozemno tržište, zapošljavat ćemo barem 10-ak stručnjaka koji će kontinuirano unaprjeđivati proizvod iz različitih aspekata.“

Vizija tima Auclio je razviti proizvod kako bi u punom smislu postao konkurentan SaaS na tržištu koji pomaže kompanijama u digitalizaciji te brzoj i jednostavnoj izradi raznih poslovnih aplikacija bez angažiranja dodatnih resursa. Ističu kako trenutno imaju jednog onboardanog enterprise korisnika koji je s njima od samoga početka.

„Već smo krenuli poduzimati potrebne korake kako bi prikupili nove klijente i nastavili dalje razvijati naš proizvod.“ – za kraj dodaje Bruno.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...