Tako smo 10. i 11. srpnja sudjelovali na Steering and Technical Committee sastanku Co-Create projekta. Kroz sastanke smo u međunarodnom društvu izmjenjivali znanja i iskustva stečena u radu s tradicionalnim i kreativnim industrijama, a sve sa ciljem unapređenja procesa međusektorske suradnje. Kroz rasprave smo konstatirali kako se najveći tržišni uspjeh postiže implementacijom kreativnih rješenja u svim fazama razvoja proizvoda.

Po završetku Steering and Technical Committee sastanka te razmjene znanja i diskusija o najboljim ostvarenim praksama uslijedio je dvodnevni takozvani Train the Trainers course. Kroz intenzivnu edukaciju 12. i 13. srpnja voditelji Co-Create projekta stekli su znanja koja će dalje prenositi na nacionalne i lokalne razine svojih zemalja te time utjecati na bolje, kvalitetnije i produktivnije međusektorsko povezivanje u cilju stvaranja dodane vrijednosti.

Projekt Co-Create: Setting up a network of COmpetitive MED Clusters with the contribution of CREATive industriEs ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne industrije i kreativnih industrija. Projekt promovira suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti.

Projekt je sufinanciran kroz Interreg MED Programme te okuplja 11 organizacija iz 7 europskih država: Italija, Francuska, Portugal, Španjolska, Grčka, Slovenija i Hrvatska. Razvojna agencija Zagreb je partner na projektu.

Više informacija o projektu možete pronaći na linku.