Što je Elevator Pitch?  

Elevator Pitch je kratka prezentacije vas, vašeg startupa i vašeg proizvoda koju je moguće izvesti u vremenu koliko traje prosječna vožnja dizalom. Predstavlja najučinkovitiji i najčešći način da se investitorima (ili nekoj drugoj ciljnoj skupini) pokaže što radite i tko ste.

Elevator Pitch najčešće traje od 30 sekundi pa do jedne minute, a nikako duže od 3 minute.

Bitni dijelovi ovakve prezentacije su:

  • prezentacija sebe i svoje tvrtke
  • informiranje o proizvodu tvrtke odakle je potekla ideja.
  • razlozi zbog kojih ste vrijedni nečije investicije.
  • informacije o tome kako se koncept povezuje s tržištem i njegovim potrebama.

Nije svejedno pred kime pitchate! Zato je izuzetno važno da pitch bude prilagođen ciljnoj publici. Svakako pokažite da poznajete govor struke, no ostanite jednostavni, jasni i precizni u prenošenju poruke. Cilj ovakve prezentacije je zainteresirati sugovornika i osigurati si šansu za detaljnije predstavljanje.

Zamislite da investitor donosi odluku na temelju vašeg Elevator Pitcha. Mislite li da biste tijekom tako kratke prezentacije mogli pružiti dovoljno zanimljivih i bitnih informacija? Na prvu ruku, ovakvo predstavljanje se čini vrlo jednostavnim. No, u stvarnosti je prilično teško. Vježba, ali i neophodna stručna pomoć, pomoći će da postignete svoj cilj.

Kroz Startup Factory veliki naglasak stavljamo na usavršavanje prezentacijskih vještina, strukturu i izvedbu pitcha. Zato smo za primjer uzeli pitcheve dva iskusna i uspješna Startup Factory pobjednika – Marka Brkljačića, suosnivača startupa Nuotwo (koji je na Zagreb Connectu 2019. odnio generalnu pobjedu) i Antu Širića, suosnivača startupa Sportreact (koji je bio jedan od pobjednika posljednje Startup Factory generacije). Njihove pitcheve pročitajte u engleskoj verziji teksta gdje ćete pronaći još više informacija o Elevator Pitchu.

Za sva poduzeća koja traže svoje poslovne anđele, kao i za poslovne anđele koji su zainteresirani za investiranje u inovativne startupove kroz projekt CE-Connector oformili smo transregionalnu platformu koja se sastoji od 6 zemalja i koja osigurava podršku startupovima s inovativnim rješenjima u području energije i održivog okoliša, sigurnosti i novih tehnologija kroz povezivanje s poslovnim anđelima. Hrvatski partneri zaduženi za provedbu projekta su ZICER - Zagrebački inovacijski centar i Invento Capital Partners. 

Za više informacija o platformi posjetite web stranicu projekta, pratite nas na društvenim mrežama ili nam se obratite e-mailom na ce-connector@zicer.hr.