Na svečanom predstavljanju sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora predstavit će se šest timova i startupova čiji su klimatski orijentirani projekti kroz dva selekcijska kruga izabrani kao najperspektivniji. Razvojem svojih inovativnih proizvoda oni će aktivno sudjelovati u rješavanju klimatskih izazova s kojima smo suočeni. Svih šest timova kroz program će primiti financijsku potporu, izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje. Podržimo zajedno razvoj njihovih inovativnih poduzetničkih rješenja.

EIT Climate-KIC akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Od travnja do rujna 2019. paralelno će se implementirati u 12 europskih država, a u Hrvatskoj ga provodi Zagrebački inovacijski centar - ZICER.

ZICER je član hrvatskog EIT Climate-KIC Huba – konzorcija uspostavljenog u lipnju 2018. sa svrhom osnaživanja inovacijskog kapaciteta na području klimatskih promjena te sačinjenog od sedam organizacija. To su: ZICER, REGEA – Regionalna agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga i Mreža znanja.  

Pridružite nam se na ovom, za startup zajednicu izuzetno važnom događaju u srijedu, 24. travnja 2019. u 10:30 sati u prostoru ZICER-a, Avenija Dubrovnik 15, 12. paviljon, 1. kat.