Najveći europski CleanTech akcelerator otvara vrata u Hrvatskoj

18. 04. 2019.

EIT Climate-KIC akcelerator najveći je europski program za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Svečano predstavljanje sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora u Hrvatskoj održat će se 24. travnja 2019. u 10:30 sati u ZICER-u.

Na svečanom predstavljanju sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora predstavit će se šest timova i startupova čiji su klimatski orijentirani projekti kroz dva selekcijska kruga izabrani kao najperspektivniji. Razvojem svojih inovativnih proizvoda oni će aktivno sudjelovati u rješavanju klimatskih izazova s kojima smo suočeni. Svih šest timova kroz program će primiti financijsku potporu, izvrsnu mentorsku i edukativnu podršku priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje. Podržimo zajedno razvoj njihovih inovativnih poduzetničkih rješenja.

EIT Climate-KIC akcelerator program je Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT). Od travnja do rujna 2019. paralelno će se implementirati u 12 europskih država, a u Hrvatskoj ga provodi Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

ZICER je član hrvatskog EIT Climate-KIC Huba – konzorcija uspostavljenog u lipnju 2018. sa svrhom osnaživanja inovacijskog kapaciteta na području klimatskih promjena te sačinjenog od sedam organizacija. To su: ZICER, REGEA – Regionalna agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga i Mreža znanja.  

Pridružite nam se na ovom, za startup zajednicu izuzetno važnom događaju u srijedu, 24. travnja 2019. u 10:30 sati u prostoru ZICER-a, Avenija Dubrovnik 15, 12. paviljon, 1. kat.

Ostale novosti i projekti

Kako zaraditi od dodatnog posla?

Uz redovni rad razmišljate o zaradi od dodatnog posla? Frane Šesnić, direktor ZICER-a, pojašnjava kakve su vam mogućnosti. „U uvjetima inflacije i visokih troškova života, što se posebno odnosi na cijene hrane, kao i rasta plaća koje generalno ne prate realne...

Poziv na radionicu o intelektualnom vlasništvu

Kako prepoznati intelektualno vlasništvo u vašem startupu, zašto ga zaštititi i kakvu vam konkurentsku prednost donosi zaštita?Odgovore doznajte u ZICER-u, 12. ožujka od 10 sati, na besplatnoj radionici koja će se održati prema programu: Sudjelovanje je besplatno uz...