Svaki tjedan je novo iskustvo za naše Startup Factory Zagreb timove pa je tako ovaj prošli predstavljao ono sa čime se svaki novi startup mora suočiti. Susret s bankom za male razvojne timove i startupove često predstavlja strah i trepet, ali Erste banka dala je vjetar u leđa onim nesigurnima.

Timovi su s predavačima prošli kroz predavanja o izradi financijskog plana, njihovom iskustvu u financiranju startupova, mogućnostima financiranja iz EU fondova, poduzetničkom starteru te ponudi Erste proizvoda za male poduzetnike.

Članica tima Modulos Katarina Galić, s nama je podijelila: „Predavanja stručnjaka iz Erstea bila su informativna i jako korisna za sve nas koji krećemo u poduzetničke vode. Shvatili smo važnost poslovnog plana, usvojili metodologiju njegove izrade i radili na vlastitom primjeru razrade poslovnih aktivnosti. Korisno je bilo i predstavljanje Ersteovog poduzetničkog startera - platforme koja pruža besplatnu podršku u realizaciji poslovnih ideja kroz savjetovanje, edukacije i financiranje.“ 

Tjedan je upotpunilo i zanimljivo LoRa & NB IoT predavanje Nataše Malić iz kompanije Ericsson Nikola Tesla, dok je šećer na kraju bila još jedna #SFZGB inspired by TEDxZagreb večer. Ponovno smo se motivirali inspirativnim govornicima te nestrpljivo iščekujemo ponovna velika druženja sa SFZGB timovima i mentorima.