ZICER-ov nagrađivani startup spašava ljeto u Zagrebu

03. 07. 2020.

Koja su to nova ljetna događanja? Gdje se najbolje jede i pije? A što je s koncertima na otvorenom? Kamo s djecom? Divan.hr, u ZICER-u inkubiran startup i pobjednik druge generacije Startup Factoryja, na jednom mjestu odgovorio na sva vaša pitanja:

U trenutku dok na zagrebačkim ulicama raste širina ljetne ponude na otvorenom, a kod građana potreba za socijalizacijom, treba znati što odabrati. Maroje Sabljić i Matina Tenžera dvojac je koji servisom Divan.hr već treću godinu na webu i u aplikaciji izdvaja najbolje od gradske ponude. Ovog su ljeta pripremili prvi potpuni digitalni vodič kroz ljeto u Zagrebu.

Korisniku se na izbor nudi više od 200 događanja diljem grada do kojih dolazi za nekoliko minuta pretraživanja, kaže Tenžera, ujedno i voditeljica projekta. Njihov su vodič kroz ljeto u Zagrebu koncipirali tako da i korisnici mogu sudjelovati u stvaranju sadržaja.

Koja su to nova ljetna događanja? Gdje se najbolje jede i pije? A što je s koncertima na otvorenom? Kamo s djecom? Odgovore na ova pitanja potražite na Divanu uz popise osvježavajućih izleta u okolici Zagreba, bajkovitih ljetnih terasa i inovativnih događanja kojima ćete oplemeniti vašu gradsku svakodnevicu.

Maroje i Matina rješavaju briga posjetitelje, ali i organizatore. U suradnji sa zainteresiranim voditeljima i vlasnicima ugostiteljskih objekata, pokrenuli su inicijativu #divanfiling kojom građanima vraćaju optimizam i šalju jasnu poruku da ljeto u Zagrebu nipošto nije propalo. Konkretno, iz tjedna u tjedan poklanjaju ulaznice za događanja, časte cugom i klopom u ponajboljim bistroima i restoranima te osiguravaju sigurnu zabavu za sve korisnike. Svrha ovih darivanja jest da se pomogne ugostiteljima, kulturnjacima, izvođačima i organizatorima da vrate goste, publiku i posjetitelje te povećaju promet i zaradu.

Drago mi je što smo se uključili u ovu inicijativu jer vjerujemo da će gosti prepoznati trud koji stoji iza našeg skromnog lokala, ali i da se malo opuste nakon prošlih šokova izazvanih pandemijom i potresom, kazao je Marin Levaj, voditelj Mojo bara koji se među prvima uključio u ovu kampanju. Ekipa iza ovog nagrađivanog startupa zna gdje je ovog ljeta divan filing, tako da će osim Marinu, boravak na zagrebačkom asfaltu uljepšati još 50.000 korisnika koji mjesečno posjećuju Divan.

Ostale novosti i projekti

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...