Zagrebački energetski tjedan 2018.

24. 04. 2018.

Grada Zagreba vas pozivamo da budete dio 9. Zagrebačkog energetskog tjedna koji će se vođen porukom Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo! održati od 7. do 12. svibnja 2018. godine.

Ovogodišnji Zagrebački energetski tjedan, koji organizira Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba, uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastaveu školama i vrtićima Grada Zagreba s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena te podizanja svijesti o ključnim problemima iz područja energetike i zaštite okoliša.

Početak i otvaranje 9. Zagrebačkog energetskog tjedna obilježit će već tradicionalni Stručni skup studenata  pod nazivom Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj koji će se održati u ponedjeljak 7. svibnja na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj. Na Stručnom skupu studenti sa sedam fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prezentirat će svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

U prostoru Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom velesajmu od 11 do 14 sati održat će se konferencija pod nazivom Šest laboratorija za budućnost Zagreba! Ovaj događaj predstavlja početnu konferenciju projekta Startup Factory Zagreb – Inkubator za visoke tehnologije kojim se financira opremanje šest laboratorija unutar Tehnološkog parka Zagreb. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 19.588.435,53 kn od čega bespovratna sredstva iznose 15.726.785,40 kn. Na projektu sudjeluju i brojni partneri iz segmenta visokog obrazovanja, razvoja i tehnologije koji će svojim resursima znanja prenositi na korisnike laboratorija. Svaki od laboratorija imat će svoj djelokrug rada: razvoj sučelja, digitalna forenzika, 3D modeliranje, elektronika, zaštita okoliša te Internet of things. Na konferenciji će, osim laboratorija, biti predstavljeni i vizija djelovanja te načini suradnje s partnerima.

U srijedu, 9. svibnja 2018., s početkom u 10.00 sati, u dvorani Akcelerator Tehnološkog parka Zagreb održat će se međunarodna konferencija pod nazivom Gradovi – predvodnici u energetskoj tranzicijiU sklopu bogatog programa ove međunarodne konferencije održat će se tri panel rasprave na kojima će sudjelovati ključni ljudi iz svijeta politike, učinkovitog upravljanja energijom te zaštite okoliša.

Tradicionalni završetak 9. Zagrebačkog energetskog tjedna je održavanje EE Info dana  u subotu 12. svibnja 2018. na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem će se predstaviti gospodarski subjekti, znanstvene i obrazovne institucije, poduzetnici, udruge civilnog društva, EKO dječji vrtići i EKO škole Grada Zagreba. Razvojna agencija Zagreb također će, zajedno s našin korisnicima Tehnološkog parka Zagreb, sudjelovati na završnom događaju o čemu više informacija donosimo uskoro!

Više detalja i detaljan program događanja dostupan je na web stranici eko.zagreb.hr.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...