Vidimo svijet drugačijim očima!

05. 10. 2021.

Omoguru – Dyslexia Friendly Reader pronalazi nove načine za pružanje ugodnijeg iskustva čitanja osobama s disleksijom i teškoćama u čitanju. Na njegovom razvoju radi tim logopeda, dizajnera, tipografa, sanjara i inovatora, a sve kako bi olakšali pristup informacijama sada već tisućama ljudi diljem svijeta!

U Tjednu disleksije, koji upravo traje, odlučili su na lica djece i odraslih donijeti još više osmjeha doniranjem slikovnica Najposebniji dar. Ovu slikovnicu, koja na zabavan način upoznaje čitatelje s izazovima disleksije, napisala je i ilustrirala jedanaestogodišnjakinja Tena Kirchmayer.

Slikovnice su poslane i uskoro stižu u 221 gradsku i narodnu knjižnicu te u 844 osnovnih škola. Ponosni smo na OmoLab koji je svoj plemeniti cilj pretvorio u društveno odgovoran startup nakon pobjede na Startup Factoryju 2018.

Ostale novosti i projekti

Startup DiVan odlučio stati na kraj svađama zbog Adventa

Poznato je da startupovi spremno prihvaćaju izazove i rizike te da vole otpetljavati zamršene situacije. Jedan zagrebački startup ove si je godine dao u zadatak pomiriti hejtere i ljubitelje Adventa! “Konačno će se Advent slaviti mirno i bez gužve kao nekada”, govore...

MIRET lansirao crowdinvesting kampanju na Funderbeamu

Hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET koji se razvija uz ZICER-ovu podršku pokrenuo je svoju crowdinvesting kampanju na Funderbeam platformi. Funderbeam, platforma za kupnju/prodaju udjela u privatnim tvrtkama omogućuje zajednici, odnosno pojedincima da postanu...