Umjetna inteligencija za društvo bolje budućnosti

20. 03. 2019.

Razvoj AI industrije je nezaustavljiv, a njezin utjecaj na svakodnevni život neizbježan. Bez obzira na kompleksnost AI područja, svi dionici, uključujući znanstvenu zajednicu, industriju, državu i korisnike, trebaju se aktivno uključiti u odlučivanje o najboljem pristupu upravljanja i utjecaja tehnologije na ekonomiju i društvo općenito.

Umjetna inteligencija (AI) pruža nove mogućnosti pristupa i rješavanju postojećih problema.  Pravilno usmjerena može pozitivno utjecati na društvo u budućnosti. Uz pomoć umjetne inteligencije društvo ima na raspolaganju nove alate s kojima može istražiti i rješavati teška pitanja.

Pozivamo vas na konferenciju AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI kroz čiji će se program potaknuti rasprava o korisnoj primjeni umjetne inteligencije za održiv rast društva i to kroz razvoj konkretnih projekata. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 9:30 sati u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, Zagrebački velesajam, 12. paviljon, 1. kat.

AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI okupit će predstavnike akademske zajednice, gospodarskog sektora, civilnog društva i državnih institucija. Svoj doprinos raspravi dat će i startupovi inkubirani u ZICER-u – CroCoder, Luminum ICT i Silver Monitor.

Kroz program poseban naglasak bit će stavljen na društveno-ekonomski utjecaj, transparentnost, odgovornost, korištenje podataka, sigurnost i etiku primjene umjetne inteligencije.

Konferencija je organizirana kao dio aktivnosti AI2Future zajednice u suradnji MICROSOFTOM te partnerima ZICER-om, HGK IT udrugom i HUP-om.

Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju putem ove poveznice.

Više informacija dostupno je na web stranici AI4GOOD.

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...