Umjetna inteligencija za društvo bolje budućnosti

20. 03. 2019.

Razvoj AI industrije je nezaustavljiv, a njezin utjecaj na svakodnevni život neizbježan. Bez obzira na kompleksnost AI područja, svi dionici, uključujući znanstvenu zajednicu, industriju, državu i korisnike, trebaju se aktivno uključiti u odlučivanje o najboljem pristupu upravljanja i utjecaja tehnologije na ekonomiju i društvo općenito.

Umjetna inteligencija (AI) pruža nove mogućnosti pristupa i rješavanju postojećih problema.  Pravilno usmjerena može pozitivno utjecati na društvo u budućnosti. Uz pomoć umjetne inteligencije društvo ima na raspolaganju nove alate s kojima može istražiti i rješavati teška pitanja.

Pozivamo vas na konferenciju AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI kroz čiji će se program potaknuti rasprava o korisnoj primjeni umjetne inteligencije za održiv rast društva i to kroz razvoj konkretnih projekata. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 9:30 sati u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, Zagrebački velesajam, 12. paviljon, 1. kat.

AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI okupit će predstavnike akademske zajednice, gospodarskog sektora, civilnog društva i državnih institucija. Svoj doprinos raspravi dat će i startupovi inkubirani u ZICER-u – CroCoder, Luminum ICT i Silver Monitor.

Kroz program poseban naglasak bit će stavljen na društveno-ekonomski utjecaj, transparentnost, odgovornost, korištenje podataka, sigurnost i etiku primjene umjetne inteligencije.

Konferencija je organizirana kao dio aktivnosti AI2Future zajednice u suradnji MICROSOFTOM te partnerima ZICER-om, HGK IT udrugom i HUP-om.

Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju putem ove poveznice.

Više informacija dostupno je na web stranici AI4GOOD.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...