Umjetna inteligencija za društvo bolje budućnosti

20. 03. 2019.

Razvoj AI industrije je nezaustavljiv, a njezin utjecaj na svakodnevni život neizbježan. Bez obzira na kompleksnost AI područja, svi dionici, uključujući znanstvenu zajednicu, industriju, državu i korisnike, trebaju se aktivno uključiti u odlučivanje o najboljem pristupu upravljanja i utjecaja tehnologije na ekonomiju i društvo općenito.

Umjetna inteligencija (AI) pruža nove mogućnosti pristupa i rješavanju postojećih problema.  Pravilno usmjerena može pozitivno utjecati na društvo u budućnosti. Uz pomoć umjetne inteligencije društvo ima na raspolaganju nove alate s kojima može istražiti i rješavati teška pitanja.

Pozivamo vas na konferenciju AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI kroz čiji će se program potaknuti rasprava o korisnoj primjeni umjetne inteligencije za održiv rast društva i to kroz razvoj konkretnih projekata. Konferencija će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. u 9:30 sati u prostoru Zagrebačkog inovacijskog centra, Zagrebački velesajam, 12. paviljon, 1. kat.

AI4Good: DRUŠTVO BUDUĆNOSTI okupit će predstavnike akademske zajednice, gospodarskog sektora, civilnog društva i državnih institucija. Svoj doprinos raspravi dat će i startupovi inkubirani u ZICER-u – CroCoder, Luminum ICT i Silver Monitor.

Kroz program poseban naglasak bit će stavljen na društveno-ekonomski utjecaj, transparentnost, odgovornost, korištenje podataka, sigurnost i etiku primjene umjetne inteligencije.

Konferencija je organizirana kao dio aktivnosti AI2Future zajednice u suradnji MICROSOFTOM te partnerima ZICER-om, HGK IT udrugom i HUP-om.

Veselimo se Vašem dolasku! Ulaz je besplatan uz prethodnu registraciju putem ove poveznice.

Više informacija dostupno je na web stranici AI4GOOD.

Ostale novosti i projekti

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...

Startup Factory 2022_10/11_tim Capra

Startup CAPRA osnovali su Krešimir i Tea Kavčić, brat i sestra koji žele gospodarenje divljim životinjama podići na višu razinu kroz upotrebu inovativnih tehnologija. Krešimir je po struci agronom i biolog, a uskoro će...