Teme iz područja energetike i dobra atmosfera obilježili su dan u ZICER-u

23. 02. 2023.

Business over Breakfast organiziramo kako bi se naši startupovi još bolje upoznali i povezali u realizaciji novih poslovnih mogućnosti.


Danas smo imali posebne goste.

DTEK, ukrajinsku energetsku kompaniju čija je misija donijeti svjetlost i toplinu ljudima, predstavio je Emanuele Volpe. Kroz implementaciju inovacija DTEK gradi svoj put prema održivosti, a u što se rješenja naših startupova mogu odlično uklopiti.

Andrej Steven Horvat i Tomislav Dominić iz GELD DATA d.o.o. predstavili su mrežu Association of Croatian-American Professionals kroz koju rade na povezivanju hrvatskih poduzetnika s američkim poduzetnicima hrvatskog porijekla. Predstavili su i Seniorsos.help uslugu koja kroz interakciju s korisnicima omogućuje redovnu kontrolu seniora i detekciju kriznih situacija.

Predstavili su se i naši startupovi. Mario Jukic je predstavio tvrtku Aemate Industries, a Luka Radovanović B2Bee.

Čime se ovi startupovi bave?

B2Bee je softverska tvrtka specijalizirana za automatizaciju prodajnih procesa s fokusom na B2B segment i veleprodaju. Razvili su pet integriranih aplikacija koje automatiziraju procese prodaje i skladištenja, a koje su sve povezane s poslovnim softverom kupaca.

Aemate Industries razvija uređaj za automatizaciju procesa mehaničkog čišćenja naftnih bušotina od nakupljanja parafina u uzlaznom nizu cijevi. Svrha projekta je izraditi uređaj prema najvišim standardima struke koji će biti pouzdan za rad u ekstremnim vremenskim uvjetima, u zahtjevnim bušotinama te na udaljenim lokacijama.

I za kraj te podsjećamo – prijavi se na CASSINI Space Tech Hackathon što prije! Tako ćeš si osigurati izvor znanja kroz naše posebne komunikacijske kanale i pozivnice na Big Ideas Campaign događaje.

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...