TALIA horizontalni projekt u Međugorju okupio MED društvenu i kreativnu zajednicu

13. 06. 2019.

U okviru EU projekta Co-Create na kojem je ZICER partner 12. lipnja 2019. godine u Međugorju smo sudjelovali na internacionalnom seminaru pod nazivom Mediterranean Diet & Creative Industries. Cilj seminara bio je okupiti socijalnu i kreativnu zajednicu s područja Mediterana.

Društvena i kreativna zajednica Interreg MED ima za cilj povezati društvene i kreativne inovatore na Mediteranu kako bi konsolidirala i podijelila nove uspješne modele razvoja. Zajednica, vođena horizontalnim TALIA projektom, na strukturiran način promovira implementaciju i prenosivost niza rezultata modularnih projekata koji se odnose na kreativnost i društvene inovacije. U tom cilju, osigurana su zajednički instrumenti koji omogućavaju povezivanje modularnih projekata s lokalnim inovativnim zajednicama.

Projekt Co-Create ima za cilj podržati procese međusektorske suradnje (cross-fertilization) između klastera tradicionalne i kreativnih industrija. Projekt promovira  suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na upravitelje klastera, male i srednje poduzetnika i predstavnike javnih vlasti. Projekt Co-Create sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj. 

Ukupni proračun projekta je 2.711.815,33 eura od čega je za aktivnosti u Hrvatskoj namijenjeno ukupno 207.500,00 eura.

Više informacija o projektu Co-Create potražite ovdje na linku

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...