Studenti Sveučilišta Libertas i Veleučilišta Vern posjetili TPZ

19. 01. 2018.

Tehnološki park Razvojne agencije Grada Zagreba danas je posjetilo stotinjak studenata Sveučilišta Libertas  i veleučilišta Vern iz Zagreba.  

Cilj posjeta bio je stjecanja znanja o mogućnostima pokretanja vlastitog start-up poslovanja u čemu im Razvojna agencija Grada Zagreba (RAZA) kao poduzetnička potporna institucija uvelike može pomoći.

O mogućnostima, programima i projektima koje RAZA provodi kroz svoja tri odjela (Centar za razvojne projektePlavi ured i Tehnološki park Zagreb) studente je upoznala Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb. S obzirom na to kako su studenti posjetili novouređen prostor Tehnološkog parka Zagreb (TPZ) na Zagrebačkom velesajmu naglasak je bio stavljen upravo na razvoj inovativnog poduzetništva kroz programe Predinkubacije, Inkubacije i Postinkubacije koji im se nude u okviru TPZ-a. Također, studentima je bio predstavljen i Startup Factory Zagreb, prvi predakceleracijski “no equity” program takve vrste u Hrvatskoj (a i šire), kroz koji mladi i inovativni timovi uz edukacijsku, mentorsku, tehničku i infrastrukturnu pomoć za razvoj pametnih gradskih rješenja ostvaruju i financijsku potporu. 

Do sada su Startup Factory Zagreb program uspješno završile i svoja inovativna smart cityrješenja razvile dvije generacije razvojnih timova. Kako se najbolje uči na konkretnim primjerima, studenti su imali priliku upoznati neke od startupova koji su se ostvarili i stali na noge uz pomoć upravo ovog programa.

Tako su još uvijek svježe dojmove u prosincu 2017. godine završenog programa studentima predstavili Matina Tenžera iz startupa DiVan, Ivan Golubić iz startupa Flow, Luka Vida iz startupa Recogno PickUp te Sven Kapuđija, iz startupa The Basetrip.

Svoja iskustva stečena kroz aktivnosti prve generacije Startup Factory Zagreb programa s okupljenima je podijelila i Sandra Bortek iz startupa SightRun. SightRun već je godinu dana i član TPZ-a koji svoje projekte razvija iz ureda smještenih na prvome katu 12. paviljona Zagrebačkog velesajma. Svi predstavnici spomenutih startup timova složili su se kako najveća vrijednost TPZ-a ne počiva samo nainfrastrukturi i edukaciji već i na njihovom međusobnom povezivanju iz čega se često rađaju nove ideje i izvrsne suradnje.

Vjerujemo kako su naši mladi inovativni poduzetnici inspirirali studente, pokazali im prednosti samostalnog poduzetništva te kako će se pokoji od današnjih gostiju odvažiti i krenuti putem samostalnog poduzetništva.

Ostale novosti i projekti

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata spremnosti...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...

Startup Factory 2022_11/11_tim Buksa

Buksa je online platforma za dijeljenje prostora. Na Buksi, svatko tko ima bilo kakav neiskorišteni prostor može ga oglasiti i na njemu zaraditi, a onaj kome nedostaje prostor (npr. za stvari, vozilo ili ured) može ih preko platforme zbuksati. Ono što Buksu razlikuje...