Studenti Sveučilišta Libertas i Veleučilišta Vern posjetili TPZ

19. 01. 2018.

Tehnološki park Razvojne agencije Grada Zagreba danas je posjetilo stotinjak studenata Sveučilišta Libertas  i veleučilišta Vern iz Zagreba.  

Cilj posjeta bio je stjecanja znanja o mogućnostima pokretanja vlastitog start-up poslovanja u čemu im Razvojna agencija Grada Zagreba (RAZA) kao poduzetnička potporna institucija uvelike može pomoći.

O mogućnostima, programima i projektima koje RAZA provodi kroz svoja tri odjela (Centar za razvojne projektePlavi ured i Tehnološki park Zagreb) studente je upoznala Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb. S obzirom na to kako su studenti posjetili novouređen prostor Tehnološkog parka Zagreb (TPZ) na Zagrebačkom velesajmu naglasak je bio stavljen upravo na razvoj inovativnog poduzetništva kroz programe Predinkubacije, Inkubacije i Postinkubacije koji im se nude u okviru TPZ-a. Također, studentima je bio predstavljen i Startup Factory Zagreb, prvi predakceleracijski “no equity” program takve vrste u Hrvatskoj (a i šire), kroz koji mladi i inovativni timovi uz edukacijsku, mentorsku, tehničku i infrastrukturnu pomoć za razvoj pametnih gradskih rješenja ostvaruju i financijsku potporu. 

Do sada su Startup Factory Zagreb program uspješno završile i svoja inovativna smart cityrješenja razvile dvije generacije razvojnih timova. Kako se najbolje uči na konkretnim primjerima, studenti su imali priliku upoznati neke od startupova koji su se ostvarili i stali na noge uz pomoć upravo ovog programa.

Tako su još uvijek svježe dojmove u prosincu 2017. godine završenog programa studentima predstavili Matina Tenžera iz startupa DiVan, Ivan Golubić iz startupa Flow, Luka Vida iz startupa Recogno PickUp te Sven Kapuđija, iz startupa The Basetrip.

Svoja iskustva stečena kroz aktivnosti prve generacije Startup Factory Zagreb programa s okupljenima je podijelila i Sandra Bortek iz startupa SightRun. SightRun već je godinu dana i član TPZ-a koji svoje projekte razvija iz ureda smještenih na prvome katu 12. paviljona Zagrebačkog velesajma. Svi predstavnici spomenutih startup timova složili su se kako najveća vrijednost TPZ-a ne počiva samo nainfrastrukturi i edukaciji već i na njihovom međusobnom povezivanju iz čega se često rađaju nove ideje i izvrsne suradnje.

Vjerujemo kako su naši mladi inovativni poduzetnici inspirirali studente, pokazali im prednosti samostalnog poduzetništva te kako će se pokoji od današnjih gostiju odvažiti i krenuti putem samostalnog poduzetništva.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...