Što je timu startupa NUOTWO danas u fokusu?

19. 04. 2022.

„Ideje svi imamo. Od njih sve kreće i koštaju nula kuna. Ali ono što je stvarno vrijedno i jedino važno je njihova egzekucija. Ideju prvo stavite na papir i analizirajte je s više strana. Tako ćete vidjeti ima li ona uopće smisla. Ako vam ideja i nakon toga “drži vodu“, tek tada kreće najteži dio. Vjerujte u nju (i onda kad drugi ne vjeruju) i razvijajte ju dalje!“ – našim današnjim gostima, studentima Veleučilišta Baltazar iz Zaprešića ispričao je Marko Brkljačii, osnivač startupa NUOTWO i pokretač GBC HUBa, zajednice Green/Blue/Cleantech startupova.

„Najbolje, a i najgore, što vam se može dogoditi je iskustvo. Ono najviše vrijedi, i njega ne može zamijeniti niti jedna diploma, niti jedno preneseno znanje pa makar bilo stečeno i iz najprestižnijih studentskih klupa.“ – ohrabrio je studente Marko, sam po struci inženjer strojarstva.

Marko je naglasio kako upornost donosi puno više nagrada nego li sama sreća, te da je važno uvijek se kretati prema naprijed.

Najbolji vjetar u leđa je povratna informacija s tržišta. Na njoj treba razvijati proizvod.

Što je timu startupa NUOTWO u fokusu danas?

Nakon pobjede na Startup Factoryju 2019. izradili su provjeru inovativnog koncepta te nastavili razvoj svoje zelene tehnologije.

Sada idu prema realizaciji beta prototipa svojeg inovativnog rješenja – ugradbenog panela koji CO2 i metan pretvara u svježi zrak bogat kisikom, a korisniku smanjuje račune za grijanje i hlađenje.

NUOTWO, veselimo se vašim novim postignućima i čestitamo na dosadašnjim!

Marko, hvala na dijeljenju znanja i iskustva.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...