SightRun, startup prve generacije Startup Factoryja, ima izvrsnu novost!

04. 12. 2019.

Da i kontinentalni dio Hrvatske ima što za ponuditi gostima potvrđuje i SightRun aplikacija koja je na popis trkačkih destinacija dodala pet novih tura. Sada trčeći možete razgledavati Samobor, Karlovac, Fužine, Varaždin i Osijek!

Startup SightRun, koji je svoju uspješnu trkaču aplikaciju razvio kroz našu prvu Startup Factory generaciju, razveselio nas je informacijom da su na listu svojih trkačkih odredišta dodali pet novih destinacija. Svoj doprinos u promociji Hrvatske kroz SightRun aplikaciju ovoga puta dali su mjestima u kontinentalnim dijelovima. Ova ideja proizašla je kroz program potpore poduzetničkim projektima Pokreni nešto svoje. Odabir destinacija pozdravile su i turističke zajednice koje su dale svoju potporu projektu.

Uz 9 hrvatskih odredišta, na listi runner friendly destinacija ovog puta su se našli Samobor, Karlovac, Fužine, Osijek i Varaždin. Kako i sami kažu neke od gradova odabrali su jer su s njima povezani, u nekima su odrasli, u nekima otrčali prekrasne utrke, u neke odlazili zbog prirode, a u neke zbog hrane i zanimljivih događanja.

Sve ture su i dalje kružne u dužini između 5 i 7 kilometara. U Fužinama ćete uživati trčeći uz jezero i slušajući zanimljive priče iz okolice. Karlovac će vas oduševiti svojim parkovima, promenadama, pogledom na Koranu i starogradskom jezgrom. Samobor će vašu aktivnost nagraditi slasnim lokalnim delicijama i zabavit vas u vrijeme fašnika! Varaždin, za koji mnogi ne znaju da je nekada bio glavni grad Hrvatske, grad kojeg krase brojne barokne palače, a koji je nezaobilazan u vrijeme Špancirfesta. I na poslijetku – Osijek, grad na Dravi, gdje ćete uvijek biti dragi gost Slavonaca.

Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku. SightRun aplikacija i dalje je besplatna za sve i dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Znate li što je SightRun?

SightRun je besplatna aplikacija koja pruža novu dimenziju trčanja, spajajući ovu aktivnost s razgledom. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. To je inovativan turistički proizvod koji destinacije prezentira kao Runner Friendly te ovoj zanimljivoj niši približava destinaciju kroz priče o lokalnim delicijama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, prirodnim atrkacijama… Aplikacija koristi GPS sustav mobilno uređaja pa nije bitno koliko brzo se korisnik kreće. Ture su dostupne u ukupno 16 destinacija, od toga 14 hrvatski te Munchenu i Grazu.

Ostale novosti i projekti

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...