SightRun, startup prve generacije Startup Factoryja, ima izvrsnu novost!

04. 12. 2019.

Da i kontinentalni dio Hrvatske ima što za ponuditi gostima potvrđuje i SightRun aplikacija koja je na popis trkačkih destinacija dodala pet novih tura. Sada trčeći možete razgledavati Samobor, Karlovac, Fužine, Varaždin i Osijek!

Startup SightRun, koji je svoju uspješnu trkaču aplikaciju razvio kroz našu prvu Startup Factory generaciju, razveselio nas je informacijom da su na listu svojih trkačkih odredišta dodali pet novih destinacija. Svoj doprinos u promociji Hrvatske kroz SightRun aplikaciju ovoga puta dali su mjestima u kontinentalnim dijelovima. Ova ideja proizašla je kroz program potpore poduzetničkim projektima Pokreni nešto svoje. Odabir destinacija pozdravile su i turističke zajednice koje su dale svoju potporu projektu.

Uz 9 hrvatskih odredišta, na listi runner friendly destinacija ovog puta su se našli Samobor, Karlovac, Fužine, Osijek i Varaždin. Kako i sami kažu neke od gradova odabrali su jer su s njima povezani, u nekima su odrasli, u nekima otrčali prekrasne utrke, u neke odlazili zbog prirode, a u neke zbog hrane i zanimljivih događanja.

Sve ture su i dalje kružne u dužini između 5 i 7 kilometara. U Fužinama ćete uživati trčeći uz jezero i slušajući zanimljive priče iz okolice. Karlovac će vas oduševiti svojim parkovima, promenadama, pogledom na Koranu i starogradskom jezgrom. Samobor će vašu aktivnost nagraditi slasnim lokalnim delicijama i zabavit vas u vrijeme fašnika! Varaždin, za koji mnogi ne znaju da je nekada bio glavni grad Hrvatske, grad kojeg krase brojne barokne palače, a koji je nezaobilazan u vrijeme Špancirfesta. I na poslijetku – Osijek, grad na Dravi, gdje ćete uvijek biti dragi gost Slavonaca.

Sve ture dostupne su na hrvatskom i engleskom jeziku. SightRun aplikacija i dalje je besplatna za sve i dostupna je na Google Playu i App Storeu.

Znate li što je SightRun?

SightRun je besplatna aplikacija koja pruža novu dimenziju trčanja, spajajući ovu aktivnost s razgledom. Uz aplikaciju je to moguće u bilo koje doba dana i sve što je potrebno su slušalice za uši. To je inovativan turistički proizvod koji destinacije prezentira kao Runner Friendly te ovoj zanimljivoj niši približava destinaciju kroz priče o lokalnim delicijama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, prirodnim atrkacijama… Aplikacija koristi GPS sustav mobilno uređaja pa nije bitno koliko brzo se korisnik kreće. Ture su dostupne u ukupno 16 destinacija, od toga 14 hrvatski te Munchenu i Grazu.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...