Proglašeni pobjednici projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

06. 12. 2017.

Dana 5. prosinca 2017. godine u CineStar Branimir centru proglašeni su pobjednici treće sezone projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Projekt je realiziran u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Razvojna agencija Zagreb je bila partner natjecanja.  Natjecanje se odvijalo u tri kategorije, a pobjednik u kategoriji Inovativna Hrvatska osvojio je 6-mjesečni program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj društveno je odgovorni projekt organiziran s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije.  Cilj natjecanja je prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata  pretočene u konkretne projekte vezane uz tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije i to: IZVORNO HRVATSKO, INOVATIVNA HRVATSKA i PODUZETNA HRVATSKA. 

Naš fokus bio je usmjeren na kategoriju Inovativna Hrvatska, gdje je važnu ulogu u donošenju odluke o izboru pobjednika kao član žirija imao i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

Na temu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj Frane Šesnić je izjavio:

“Na institucijama, obrazovnom i gospodarskom sustavu velika je odgovornost kako osigurati poželjne uvjete te zadržati mlade, koji su naš najbitniji resurs, da ostanu i svojim radom i znanjem oplemene naše gospodarstvo. Jedino zajedničkim naporima svih spomenutih instanci možemo stvoriti preduvjete za razvoj na znaju i inovacijama baziranog snažnog i održivog gospodarstva. Iz iskustva kontinuiranog rada s mladima koji imaju želju i hrabrost za ulazak u poduzetništvo sa sigurnošću mogu reći kako se u Hrvatskoj razvijaju zaista briljantne ideje. Također, komparirajući naš rad koji provodimo kroz aktualne programe i projekte Razvojne agencije Zagreb sa sigurnošću mogu reći kako ni po čemu ne zaostajemo za znatno ekonomski razvijenijim zemljama. Kroz zadržavanje mladih u Hrvatskoj stvaramo bazu koja će generirati novu dodanu vrijednost za naše društvo.

Tako u Razvojnoj agenciji Zagreb svakodnevno provodimo intenzivne napore i aktivnosti kako bi potaknuli i olakšali svima njima ulazak u poduzetništvo. To radimo kroz edukacije (s posebnim naglaskom na Startup Akademiju), savjetovanja, mentoriranja, infrastrukturnu te mnoge druge vidove pomoći, a provodimo i već dobro poznate programe poput Startup Factory Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj je izvrstan projekt kroz koji smo i ove godine imali priliku vidjeti zanimljive ideje koje uz stručno vođenje, financijsku platformu i implementaciju tržišno zahtijevanih parametara mogu rezultirati poslovnim uspjehom. Čestitam svim finalistima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska koji će svoju zanimljivu ideju uskoro imati priliku razvijati u okviruprograma Predinkubacije u našem Tehnološkom parku Zagreb.”

U finalu natjecanja Inovativna Hrvatska konkurirali su projekti Pizzeria dron, SmartBrush i Vrijeme je novac. Od timova u ovoj kategoriji tražilo se da prezentiraju inovativne ideje koje će biti od koristi pojedincima ili tvrtkama te time pomoći dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti jačeg poticanja inovativnosti među mladima.

Pobijedio je tim Vrijeme je novac. Riječ je o interaktivnoj i edukativnoj igri koja korisnika upoznaje s ekonomskom terminologijom i principima vođenja poduzetničkih pothvata. Igru su osmislili studenti Borna Nikolić, Ana Petrović i Marija Mrvelj.

Čestitamo svim pobjednicima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska kojima želimo dobrodošlicu u naš Tehnološki park!

Ostale novosti i projekti

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...

Dođite na SACHE događaj u Muzej grada Zagreba!

Pozivamo kulturne operatore i predstavnike kulturnih institucija da nam se pridruže 8. lipnja 2022. s početkom u 10 sati u Muzeju grada Zagreba, Opatička ul. 20 na SACHE lokalnom događaju: Visoke tehnologije & inovativni financijski instrumenti kao kreatori...