Proglašeni pobjednici projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

06. 12. 2017.

Dana 5. prosinca 2017. godine u CineStar Branimir centru proglašeni su pobjednici treće sezone projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Projekt je realiziran u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Razvojna agencija Zagreb je bila partner natjecanja.  Natjecanje se odvijalo u tri kategorije, a pobjednik u kategoriji Inovativna Hrvatska osvojio je 6-mjesečni program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj društveno je odgovorni projekt organiziran s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije.  Cilj natjecanja je prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata  pretočene u konkretne projekte vezane uz tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije i to: IZVORNO HRVATSKO, INOVATIVNA HRVATSKA i PODUZETNA HRVATSKA. 

Naš fokus bio je usmjeren na kategoriju Inovativna Hrvatska, gdje je važnu ulogu u donošenju odluke o izboru pobjednika kao član žirija imao i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

Na temu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj Frane Šesnić je izjavio:

“Na institucijama, obrazovnom i gospodarskom sustavu velika je odgovornost kako osigurati poželjne uvjete te zadržati mlade, koji su naš najbitniji resurs, da ostanu i svojim radom i znanjem oplemene naše gospodarstvo. Jedino zajedničkim naporima svih spomenutih instanci možemo stvoriti preduvjete za razvoj na znaju i inovacijama baziranog snažnog i održivog gospodarstva. Iz iskustva kontinuiranog rada s mladima koji imaju želju i hrabrost za ulazak u poduzetništvo sa sigurnošću mogu reći kako se u Hrvatskoj razvijaju zaista briljantne ideje. Također, komparirajući naš rad koji provodimo kroz aktualne programe i projekte Razvojne agencije Zagreb sa sigurnošću mogu reći kako ni po čemu ne zaostajemo za znatno ekonomski razvijenijim zemljama. Kroz zadržavanje mladih u Hrvatskoj stvaramo bazu koja će generirati novu dodanu vrijednost za naše društvo.

Tako u Razvojnoj agenciji Zagreb svakodnevno provodimo intenzivne napore i aktivnosti kako bi potaknuli i olakšali svima njima ulazak u poduzetništvo. To radimo kroz edukacije (s posebnim naglaskom na Startup Akademiju), savjetovanja, mentoriranja, infrastrukturnu te mnoge druge vidove pomoći, a provodimo i već dobro poznate programe poput Startup Factory Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj je izvrstan projekt kroz koji smo i ove godine imali priliku vidjeti zanimljive ideje koje uz stručno vođenje, financijsku platformu i implementaciju tržišno zahtijevanih parametara mogu rezultirati poslovnim uspjehom. Čestitam svim finalistima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska koji će svoju zanimljivu ideju uskoro imati priliku razvijati u okviruprograma Predinkubacije u našem Tehnološkom parku Zagreb.”

U finalu natjecanja Inovativna Hrvatska konkurirali su projekti Pizzeria dron, SmartBrush i Vrijeme je novac. Od timova u ovoj kategoriji tražilo se da prezentiraju inovativne ideje koje će biti od koristi pojedincima ili tvrtkama te time pomoći dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti jačeg poticanja inovativnosti među mladima.

Pobijedio je tim Vrijeme je novac. Riječ je o interaktivnoj i edukativnoj igri koja korisnika upoznaje s ekonomskom terminologijom i principima vođenja poduzetničkih pothvata. Igru su osmislili studenti Borna Nikolić, Ana Petrović i Marija Mrvelj.

Čestitamo svim pobjednicima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska kojima želimo dobrodošlicu u naš Tehnološki park!

Ostale novosti i projekti

Kako uspješno pokrenuti startup?

Ostvarite uspjeh svoga startupa kroz naše akceleracijske programe. Samo požurite! Startupove za razvoj čeka 150.000 eura, a prijave za akceleracijske programe traju još samo ovaj tjedan! Uz podršku u najranijoj fazi poslovanja kroz Startup Factory akcelerator, sada...

ZICER je osvojio titulu Croatian EEPA 2023 national winner!

Ovih se dana možemo pohvaliti novim priznanjem. U konkurenciji hrvatskih projekata osvojili smo priznanje EPPA 2023 nacionalnog pobjednika. Sada smo u finalu ovog prestižnog natjecanja! EEPA (European Enterprise Promotion Awards/ Europska nagrade za promicanje...

Zapošljavamo voditelja računovodstva. Prijavi se!

Zagrebački inovacijski centar traži pojačanje u svojim redovima, i to stručnjaka iz područja računovodstva! Otvoren je Javni natječaj za radno mjesto Specijalist za materijalno-financijske poslove (Voditelj računovodstva) za rad u punom radnom vremenu na neodređeno...