Proglašeni pobjednici projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj

06. 12. 2017.

Dana 5. prosinca 2017. godine u CineStar Branimir centru proglašeni su pobjednici treće sezone projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Projekt je realiziran u organizaciji Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista. Razvojna agencija Zagreb je bila partner natjecanja.  Natjecanje se odvijalo u tri kategorije, a pobjednik u kategoriji Inovativna Hrvatska osvojio je 6-mjesečni program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj društveno je odgovorni projekt organiziran s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije.  Cilj natjecanja je prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata  pretočene u konkretne projekte vezane uz tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije i to: IZVORNO HRVATSKO, INOVATIVNA HRVATSKA i PODUZETNA HRVATSKA. 

Naš fokus bio je usmjeren na kategoriju Inovativna Hrvatska, gdje je važnu ulogu u donošenju odluke o izboru pobjednika kao član žirija imao i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

Na temu projekta Hrvatska pamet Hrvatskoj Frane Šesnić je izjavio:

“Na institucijama, obrazovnom i gospodarskom sustavu velika je odgovornost kako osigurati poželjne uvjete te zadržati mlade, koji su naš najbitniji resurs, da ostanu i svojim radom i znanjem oplemene naše gospodarstvo. Jedino zajedničkim naporima svih spomenutih instanci možemo stvoriti preduvjete za razvoj na znaju i inovacijama baziranog snažnog i održivog gospodarstva. Iz iskustva kontinuiranog rada s mladima koji imaju želju i hrabrost za ulazak u poduzetništvo sa sigurnošću mogu reći kako se u Hrvatskoj razvijaju zaista briljantne ideje. Također, komparirajući naš rad koji provodimo kroz aktualne programe i projekte Razvojne agencije Zagreb sa sigurnošću mogu reći kako ni po čemu ne zaostajemo za znatno ekonomski razvijenijim zemljama. Kroz zadržavanje mladih u Hrvatskoj stvaramo bazu koja će generirati novu dodanu vrijednost za naše društvo.

Tako u Razvojnoj agenciji Zagreb svakodnevno provodimo intenzivne napore i aktivnosti kako bi potaknuli i olakšali svima njima ulazak u poduzetništvo. To radimo kroz edukacije (s posebnim naglaskom na Startup Akademiju), savjetovanja, mentoriranja, infrastrukturnu te mnoge druge vidove pomoći, a provodimo i već dobro poznate programe poput Startup Factory Zagreb.

Hrvatska pamet Hrvatskoj je izvrstan projekt kroz koji smo i ove godine imali priliku vidjeti zanimljive ideje koje uz stručno vođenje, financijsku platformu i implementaciju tržišno zahtijevanih parametara mogu rezultirati poslovnim uspjehom. Čestitam svim finalistima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska koji će svoju zanimljivu ideju uskoro imati priliku razvijati u okviruprograma Predinkubacije u našem Tehnološkom parku Zagreb.”

U finalu natjecanja Inovativna Hrvatska konkurirali su projekti Pizzeria dron, SmartBrush i Vrijeme je novac. Od timova u ovoj kategoriji tražilo se da prezentiraju inovativne ideje koje će biti od koristi pojedincima ili tvrtkama te time pomoći dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti jačeg poticanja inovativnosti među mladima.

Pobijedio je tim Vrijeme je novac. Riječ je o interaktivnoj i edukativnoj igri koja korisnika upoznaje s ekonomskom terminologijom i principima vođenja poduzetničkih pothvata. Igru su osmislili studenti Borna Nikolić, Ana Petrović i Marija Mrvelj.

Čestitamo svim pobjednicima, a posebno pobjedničkom timu iz kategorije Inovativna Hrvatska kojima želimo dobrodošlicu u naš Tehnološki park!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...