Predstavljen projekt SACHE na nacionalnom događaju

17. 07. 2020.

Projekt SACHE predstavljen je 16. srpnja 2020. u sklopu nacionalnog događaja- studijske posjete EU projekta SMATH u muzeju Veliki Tabor:

Lokalnim ekspertima iz područja kreativne i kulturne industrije te upravi muzeja predstavljene su aktivnosti projekta koji za cilj ima proširiti i osnažiti ulogu lokacija, simbola i vrijednosti kulturne baštine putem njihove transformacije u Pametne akceleratore kreativnog poduzetništva u kulturnoj baštini (Smart Accelerators of Creative Heritage Entrepreneurship) kroz razvoj srednjoeuropskog modela. Također, sudionicima je pojašnjeno kako će transnacionalna suradnja kroz projekt pomoći u poboljšanju kapaciteta javnog i privatnog sektora koji se bave zaštitom i održivim korištenjem resursa kulturne baštine kroz podržavanje integriranih pristupa. Razvoj i provedba strategija i politika za vrednovanje kulturne baštine i iskorištavanje potencijala kulturne i kreativne industrije potaknut će ekonomske mogućnosti i zapošljavanje na regionalnoj razini.

 Projekt SACHE sufinanciran je kroz Europski fond za regionalni razvoj u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE. Zagrebački inovacijski centar d.o.o. partner je u projektu, dok je vodeći partner Chamber of Commerce, Industry, Craft and Agriculture of Venice Rovigo iz Italije. Više o projektu saznajte ovdje.

Ostale novosti i projekti

Pozivamo vas na Startup Ecosystem Croatia događaj!

investitori i inovativne tvrtke iz Austrije zainteresirani su za poslovne prilike s hrvatskim startupovima. Zato Austrijsko Veleposlanstvo  - Trgovinski odjel zajedno sa ZICER-om i partnerima organizira Startup Ecosystem Croatia događaj na koji vas ovim putem...

Pozivamo vas na LEAP Summit 2024!

Pridružite se LEAP Summit konferenciji koja se održava 15. i 16. svibnja u prostoru SEECEL Zagreb! LEAP Summit je multidisciplinarna konferencija koja okuplja više od 2.000 sudionika iz više od 40 zemalja. Fokus konferencije je na multidisciplinarnim temama povezanim...