Od ožujka 2016. godine naš Tehnološki park bogatiji je za još jednu perspektivnu tvrtku. Riječ je o tvrtki Pleo Soft d.o.o. čija se osnovna djelatnost zasniva na pružanju integracijskih rješenja iz području aplikacija za upravljanje sadržajima unutar kompanija. Tvrtka je specijalizirana za Java i web tehnologije, uz poseban naglasak na orijentaciju prema Alfresco ECM platformi za upravljanje procesima i dokumentima. 

O samoj tvrtki, iskustvu rada u TPZ-u te kratkoročnim i dugoročnim poslovnim ciljevima razgovarali smo s Danielom Gradečakom, osnivačem i direktorom ove tvrtke.

Daniel je dugi niz godina živio u Belgiji, gdje je i završio svoje formalno obrazovanje. Iako je u Belgiji imao sve preduvjete za razvoj uspješne karijere, ljubav prema domovini ipak je bila snažnija te se odlučio vratiti u Hrvatsku.

O svome poslu Daniel je izjavio: „Potražnja za stručnim i specifičnim znanjima iz područja upravljanja sadržajima unutar kompanija raznih profila je zaista velika. Specifična znanja iz ovog područja počeo sam prikupljati prije više od deset godina kada sam se odlučio profilirati u području pružanja konzultantskih usluga vezanih uz Alfresco platformu za upravljanje procesima i dokumentima. Odradivši nekoliko uspješnih projekata, klijenti su me počeli pronalaziti sami.“

Zahvaljujući specifičnim znanjima vezanim za Alfresco sustav, Daniel je kao stručnjak iz ovog područja prepoznat na inozemnom tržištu. Proteklih je godina radio s klijentima širom Europe, a uz ostale, trenutno radi i na projektima za prestižni CERN.

Daniel je do nedavno bio jedini zaposlenik svoje tvrtke.  Zbog rasta broja klijenata, a time i opsega posla, kao i planova za razvoj novih vlastitih rješenja s tendencijom komercijalizacije, nedavno je odlučio zaposliti jednu osobu. Uz to, i dalje je u potrazi za motiviranim i odgovornim ljudima koji su spremni stjecati nova znanja.

motivima ulaska u Tehnološki park Zagreb izjavio je: „Mjesta poput TPZ-a su izvrsna za razvoj posla jer omogućuju ljudima da se upoznaju, izmjenjuju  iskustva, stvaraju nove poslovne suradnje i razvijaju nove i inovativne projekte.“ 

Iako za sada tvrtka Pleo Soft vrlo dobro posluje, što potvrđuje i veliki broj razvijenih sustava na međunarodnom nivou, Daniel paralelno uz uhodane sisteme rada razvija module koji će mu, uz modifikaciju ključnih individualiziranih parametara, omogućiti kvalitetan rad s više klijenata istovremeno.

Uvjereni smo da će poticajno okruženje našeg Tehnološkog parka imati pozitivan utjecaj na razvoj najavljenih Pleo Soft-ovih modula.