Održana završna konferencija projekta MEANING

14. 09. 2018.

Jučer je u Zagrebačkom inovacijskom centru održana završna konferencija EU projekta MEANING – Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance, na kojem je Grad Zagreb partner.

Na konferenciji se okupilo osamdesetak uzvanika, uključujući i predstavnike međunarodnih partnera projekta.

Na otvorenju konferencije doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba istaknula je:

Kao partneri u ovome Projektu možemo pridonijeti unaprjeđenju kvalitete života Zagrepčana. Grad Zagreb, kao domaćin i organizator, podupire ovaj i njemu slične projekte, budući da nam je unaprjeđenje javnoga gradskog prijevoza strateški cilj.

Marinko Cindrić iz Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije je istaknuo da, osim nositelja projekta – Grada Milana, na konferenciji sudjeluju partnerski gradovi: Porto, Gdanjsk, Barcelona, Bari i Riga.

O ciljevima projekta je istaknuo: Stvaranje mreže gradova metropolitanskih područja, razmjena iskustava te izrada i priprema platformi za daljnju međunarodnu suradnju su nam ciljevi. Vrijednost projekta je 150.000 eura, a sa 70% tog iznosa ga sufinancira EU.

Projekt MEANING trebao bi pomoći u traženju odgovora na političku, institucionalnu i društvenu krizu u EU tako da potiču građana da u što većoj mjeri sudjeluju u donošenju odluka kako bi im se svijest o utjecaju EU politika na svakodnevni život podignula te kako bi razumjeli koliko je važno da u odlukama o ključnim temama aktivno sudjeluju.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...