Održana završna konferencija projekta MEANING

14. 09. 2018.

Jučer je u Zagrebačkom inovacijskom centru održana završna konferencija EU projekta MEANING – Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance, na kojem je Grad Zagreb partner.

Na konferenciji se okupilo osamdesetak uzvanika, uključujući i predstavnike međunarodnih partnera projekta.

Na otvorenju konferencije doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba istaknula je:

Kao partneri u ovome Projektu možemo pridonijeti unaprjeđenju kvalitete života Zagrepčana. Grad Zagreb, kao domaćin i organizator, podupire ovaj i njemu slične projekte, budući da nam je unaprjeđenje javnoga gradskog prijevoza strateški cilj.

Marinko Cindrić iz Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije je istaknuo da, osim nositelja projekta – Grada Milana, na konferenciji sudjeluju partnerski gradovi: Porto, Gdanjsk, Barcelona, Bari i Riga.

O ciljevima projekta je istaknuo: Stvaranje mreže gradova metropolitanskih područja, razmjena iskustava te izrada i priprema platformi za daljnju međunarodnu suradnju su nam ciljevi. Vrijednost projekta je 150.000 eura, a sa 70% tog iznosa ga sufinancira EU.

Projekt MEANING trebao bi pomoći u traženju odgovora na političku, institucionalnu i društvenu krizu u EU tako da potiču građana da u što većoj mjeri sudjeluju u donošenju odluka kako bi im se svijest o utjecaju EU politika na svakodnevni život podignula te kako bi razumjeli koliko je važno da u odlukama o ključnim temama aktivno sudjeluju.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...