Održana završna konferencija projekta MEANING

14. 09. 2018.

Jučer je u Zagrebačkom inovacijskom centru održana završna konferencija EU projekta MEANING – Metropolitan Europeans Active Network, Inducing Novelties in Governance, na kojem je Grad Zagreb partner.

Na konferenciji se okupilo osamdesetak uzvanika, uključujući i predstavnike međunarodnih partnera projekta.

Na otvorenju konferencije doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba istaknula je:

Kao partneri u ovome Projektu možemo pridonijeti unaprjeđenju kvalitete života Zagrepčana. Grad Zagreb, kao domaćin i organizator, podupire ovaj i njemu slične projekte, budući da nam je unaprjeđenje javnoga gradskog prijevoza strateški cilj.

Marinko Cindrić iz Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije je istaknuo da, osim nositelja projekta – Grada Milana, na konferenciji sudjeluju partnerski gradovi: Porto, Gdanjsk, Barcelona, Bari i Riga.

O ciljevima projekta je istaknuo: Stvaranje mreže gradova metropolitanskih područja, razmjena iskustava te izrada i priprema platformi za daljnju međunarodnu suradnju su nam ciljevi. Vrijednost projekta je 150.000 eura, a sa 70% tog iznosa ga sufinancira EU.

Projekt MEANING trebao bi pomoći u traženju odgovora na političku, institucionalnu i društvenu krizu u EU tako da potiču građana da u što većoj mjeri sudjeluju u donošenju odluka kako bi im se svijest o utjecaju EU politika na svakodnevni život podignula te kako bi razumjeli koliko je važno da u odlukama o ključnim temama aktivno sudjeluju.

Ostale novosti i projekti