Nova SFZGB2017 iznenađenja

09. 11. 2017.

Svaki tjedan Startup Factory Zagreb programa nosi nova iznenađenja. Naši partneri iz PwC Hrvatska su nam kroz svoja predavanja i radionice priredili i više od toga.

Prošli tjedan u Tehnološkom parku Zagreb započeo je vatreno i natjecateljski. Naši Startup Factory Zagreb partneri iz PwC Hrvatska iznenadili su naše timove radionicama i predavanjima, ali i objavom da najbolji od timova dobivaju dvije PwC Mini MBA The Value of Knowledge* stipendije.

Tjedan je započeo s izvrsnim predavanjem europskog stručnjaka Thomasa Offnera iz PwC Germany s neprocjenjivim i raznolikim startup iskustvom koje malotko može postići samostalno. Thomas je naše timove upoznao sa strateškim odlukama i planiranjem u startup fazi. SFZGB2017 timovi su s njime imali prilike popričati o svim svojim nedoumicama i preprekama na koje su dosad naišli, a istu praksu nastavili su i kroz ostala predavanja.

Za pokretanje i razvoj svakog startup poslovanja bitni su faktori kao što je računovodstvo, financije te pravni aspekti osnivanja i vođenja startupa. Upravo te teme ispunile su središnji dio prošlog tjedna, dok je čitava priča bila zaokružena u petak zadnjim, ali ne i manje bitnim predavanjem o mindsetu, socijalnim i psihološkim vještinama digitalnog doba.

Kako je bilo našim SFZGB timovima otkrila nam je Dragana Lipovac iz tima Hubbig:“Predavanja i radionice su bile zanimljive i poučne, pogotovo po pitanju GDPR-a, osnivanja društva, kako postaviti vlasničku strukturu, te kako odabrati prave članove tima. Teme koje smo prošli će nam svakako biti od koristi.”

Uz sve ove edukacijske poslastice, timove smo iznenadili i jednim finim palačinka tulumom.

Rezultate o tome koji su timovi bili najbolji na PwC Hrvatska tjednu još željno iščekujemo, a sve o nagrađenima i nagradi doznajemo uskoro! 

* PWC Mini MBA program posvećen je razvoju najbitnijih poduzetničkih vještina. Svrha tečaja je polaznicima pružiti jasnu sliku metodologija organizacija, njihove strukture i menadžmenta.

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...