Nova SFZGB2017 iznenađenja

09. 11. 2017.

Svaki tjedan Startup Factory Zagreb programa nosi nova iznenađenja. Naši partneri iz PwC Hrvatska su nam kroz svoja predavanja i radionice priredili i više od toga.

Prošli tjedan u Tehnološkom parku Zagreb započeo je vatreno i natjecateljski. Naši Startup Factory Zagreb partneri iz PwC Hrvatska iznenadili su naše timove radionicama i predavanjima, ali i objavom da najbolji od timova dobivaju dvije PwC Mini MBA The Value of Knowledge* stipendije.

Tjedan je započeo s izvrsnim predavanjem europskog stručnjaka Thomasa Offnera iz PwC Germany s neprocjenjivim i raznolikim startup iskustvom koje malotko može postići samostalno. Thomas je naše timove upoznao sa strateškim odlukama i planiranjem u startup fazi. SFZGB2017 timovi su s njime imali prilike popričati o svim svojim nedoumicama i preprekama na koje su dosad naišli, a istu praksu nastavili su i kroz ostala predavanja.

Za pokretanje i razvoj svakog startup poslovanja bitni su faktori kao što je računovodstvo, financije te pravni aspekti osnivanja i vođenja startupa. Upravo te teme ispunile su središnji dio prošlog tjedna, dok je čitava priča bila zaokružena u petak zadnjim, ali ne i manje bitnim predavanjem o mindsetu, socijalnim i psihološkim vještinama digitalnog doba.

Kako je bilo našim SFZGB timovima otkrila nam je Dragana Lipovac iz tima Hubbig:“Predavanja i radionice su bile zanimljive i poučne, pogotovo po pitanju GDPR-a, osnivanja društva, kako postaviti vlasničku strukturu, te kako odabrati prave članove tima. Teme koje smo prošli će nam svakako biti od koristi.”

Uz sve ove edukacijske poslastice, timove smo iznenadili i jednim finim palačinka tulumom.

Rezultate o tome koji su timovi bili najbolji na PwC Hrvatska tjednu još željno iščekujemo, a sve o nagrađenima i nagradi doznajemo uskoro! 

* PWC Mini MBA program posvećen je razvoju najbitnijih poduzetničkih vještina. Svrha tečaja je polaznicima pružiti jasnu sliku metodologija organizacija, njihove strukture i menadžmenta.

Ostale novosti i projekti

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. – 2026. objavljuje Poziv za dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za digitalizaciju“. Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem otvorenog postupka dodjele u...

U ZICER-u predstavljen poduzetnički vodič na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...