Nova SFZGB2017 iznenađenja

09. 11. 2017.

Svaki tjedan Startup Factory Zagreb programa nosi nova iznenađenja. Naši partneri iz PwC Hrvatska su nam kroz svoja predavanja i radionice priredili i više od toga.

Prošli tjedan u Tehnološkom parku Zagreb započeo je vatreno i natjecateljski. Naši Startup Factory Zagreb partneri iz PwC Hrvatska iznenadili su naše timove radionicama i predavanjima, ali i objavom da najbolji od timova dobivaju dvije PwC Mini MBA The Value of Knowledge* stipendije.

Tjedan je započeo s izvrsnim predavanjem europskog stručnjaka Thomasa Offnera iz PwC Germany s neprocjenjivim i raznolikim startup iskustvom koje malotko može postići samostalno. Thomas je naše timove upoznao sa strateškim odlukama i planiranjem u startup fazi. SFZGB2017 timovi su s njime imali prilike popričati o svim svojim nedoumicama i preprekama na koje su dosad naišli, a istu praksu nastavili su i kroz ostala predavanja.

Za pokretanje i razvoj svakog startup poslovanja bitni su faktori kao što je računovodstvo, financije te pravni aspekti osnivanja i vođenja startupa. Upravo te teme ispunile su središnji dio prošlog tjedna, dok je čitava priča bila zaokružena u petak zadnjim, ali ne i manje bitnim predavanjem o mindsetu, socijalnim i psihološkim vještinama digitalnog doba.

Kako je bilo našim SFZGB timovima otkrila nam je Dragana Lipovac iz tima Hubbig:“Predavanja i radionice su bile zanimljive i poučne, pogotovo po pitanju GDPR-a, osnivanja društva, kako postaviti vlasničku strukturu, te kako odabrati prave članove tima. Teme koje smo prošli će nam svakako biti od koristi.”

Uz sve ove edukacijske poslastice, timove smo iznenadili i jednim finim palačinka tulumom.

Rezultate o tome koji su timovi bili najbolji na PwC Hrvatska tjednu još željno iščekujemo, a sve o nagrađenima i nagradi doznajemo uskoro! 

* PWC Mini MBA program posvećen je razvoju najbitnijih poduzetničkih vještina. Svrha tečaja je polaznicima pružiti jasnu sliku metodologija organizacija, njihove strukture i menadžmenta.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...