Najveći festival digitalnih i društvenih inovacija u Europi stiže u Hrvatsku!

23. 03. 2022.

We Make Future International Roadshow pratite uživo u ZICER-u 31. ožujka 2022.

We Make Future (WMF) International Roadshow je globalna mreža međunarodnih događanja organiziranih u svrhu dijeljenja ideja i znanja iz područja inovacija, poduzetništva, startupova i digitalnih tehnologija. Cilj im je okupiti najbolje startupove iz cijeloga svijeta, predstaviti ih i omogućiti im sudjelovanje na We Make Future festivalu u Riminiju.  

Prvo izdanje hrvatskog WMF International Roadshowa održat će se u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) 31. ožujka 2022. godine. Ovaj međunarodni događaj organiziraju  Talijansko-hrvatska gospodarska komora i Talijanska trgovinska agencija u partnerstvu sa ZICER-om. Ulaz je slobodna uz obaveznu prethodnu registraciju.

WMF – najveći festival digitalnih i društvenih inovacija u Europi, u organizaciji Search On Media Group, dolazi u Hrvatsku. Zagreb je druga stanica putovanja koje će obuhvatiti 12 zemalja na čak 5 kontinenata sa svrhom jačanja globalne suradnje i dijeljenja ideja u digitalnom, društvenom i poduzetničkom sektoru.

WMF International Roadshow u Hrvatskoj, rezultat suradnje WMF-a, Talijansko-hrvatske gospodarske komore (THGK) i Talijanske trgovinske agencije u Hrvatskoj (ITA), povezat će poduzetničke ekosustave Italije i Hrvatske, jačajući njihove međusobne odnose i rast međunarodne mreže inovacija.

Nakon prvog kruga selekcije, WMF, THGK i ITA odabrali su 10 hrvatskih i 10 talijanskih startupova koji će se natjecati pred publikom i žirijem u ZICER-u.

Tri najbolje ocjenjena startupa dobit će priliku predstaviti se na WMF2022 kroz sudjelovanje u expo dijelu festivala.

WMF2022  održat će se od 16. do 18. lipnja u Italiji u Rimini Expo Centru gdje će šest odabranih međunarodnih startupova na glavnoj pozornicu Festivala predstaviti svoje inovativne projekte. Ocijenit će ih žiri sastavljen od investitora, korporativnih partnera, predstavnika startup inkubatora i fondova rizičnog kapitala iz cijeloga svijeta.

Tijekom prethodnih godina za ovo je natjecanje nominirano 3.300 startupova od kojih su najbolji ostvarili preko 2 milijuna eura nagrada.

“Danas ključ za rješavanje velikih problema čovječanstva leži u suradnji između svih aktera u globalnom društvu, od građana do institucija. Kombinacija održivosti s inovacijama i rastom temeljni je korak za naš planet i to je korak koji se mora poduzeti danas. To je ključna točka za izgradnju ekosustava međunarodne suradnje u ime inovativnosti i održivosti, cilj koju je oduvijek slijedila naša stvarnost, Search On Media Group, i razvijena kroz brojne projekte uključujući WMF”, objašnjava Cosmano Lombardo, izvršni direktor Search On Media Group i predsjednik WMF-a.

“Drago mi je što zajedno s našim partnerima iz Talijansko-hrvatske gospodarske komore i Talijanske trgovinske agencije ove godine po prvi puta u Hrvatsku dovodimo We Make Future International Roadshow. Čestitam svim startupovima koji su uspješno prošli prvi selekcijski krug i time dobili priliku za predstavljane svojih projekata. Svim natjecateljima želim sreću prilikom pitchanja. Sudjelovanj na We Make Future festivalu u Riminiju prilika je koja može otvoriti nove međunarodne suradnje. Pozivam sve startup entuzijaste da dođu u ZICER 31. ožujka, poslušaju zanimljiva predavanja i podrže svoje startup favorite.” – govori Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

Broj sudionika na događaju je ograničen. Sve zainteresirane pozivamo da svoje besplatno mjesto u publici osigurate prijavom putem linka.

Prijave su otvorene do 29. ožujka 2022. godine ili do popunjena mjesta.

Program događaja preuzmite ovdje.

Startupi koji sudjeluju također će imati priliku stupiti u kontakt s važnim dionicima zahvaljujući Sveučilištu u Zagrebu (Fakultet elektrotehnike i računarstva) i tvrtkamapoput OVHclouda, Zagrebačke banke i Privredne Banke Zagreb. Dvostruka je to prilika za predstavljanje i suradnju, za startupove s jedne strane te investitore i tvrtke s druge strane.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...