Mozzaik Audio patentom zaštitio svoj izum u Japanu

23. 01. 2024.

Tehnološka dostignuća startup Mozzaik Audio sada potvrđuje i patentnom zaštitom izuma u Japanu!

„Prvu prijavu za patent predali smo Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo u Zagrebu 2019. godine kada smo dobili sredstva EU fondova za Inovacije novoosnovanih MSP-ova. Ideja je bila da izradimo audio pojačalo koje će imati u sebi analognu obradu signala kao sastavni dio uređaja. Takva obrada signala predmet je spomenute patentne zaštite. Na patentiranje smo se odlučili kako bi povećali ozbiljnost i vrijednost firme, a tek onda radi same zaštite. Želim naglasiti da je naš uređaj uistinu inovativan! Nakon dugog procesa ispitivanja patenta dobili smo prve patente u Japanu i Rusiji, a uskoro bi trebali dobiti priznanje patenta i za USA“, s ponosom ističe Marko Dvečko, suosnivač startupa Mozzaik Audio.

Mozzaik Audio bavi se proizvodnjom i razvojem audio uređaja za vrhunsku i profesionalnu upotrebu. Način na koji u ovome startupu obrađuju zvuk do sada nije postojao. Jedinstveni su po tome što koriste psihoakustiku kako bi dobili ugodniji zvuk prilikom reprodukcije. Inventivnu razinu njihovih tehnoloških dostignuća sada dokazuju i spomenutim patentima.

Kada razvijate proizvod iz luksuznog segmenta s uskom ciljnom nišom, kao što je to slučaj kod Markovog startupa, patentna zaštita znači i lakše pozicioniranje u svijesti potrošača te brži proboj na tržište. 

Marko najavljuje i skorašnje lansiranje novog proizvoda – softvera za glazbene studije. Više donosimo uskoro!

Ostale novosti i projekti

Prijavite se na nove programe akceleracije

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) osmislila je u okviru PROGRAMA AKCELERACIJE cjelovit sustav podrške za sva novoosnovana inovativna poduzeća, inovativne razvojne timove i pojedince u svim regijama Hrvatske. Program obuhvaća...