U Akceleratoru Tehnološkog parka Zagreb prošli se tjedan tražilo mjesto više. U suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu bili smo domaćini prvog Tjedna otvorenih vrata i u sklopu trodnevnog programa ugostili više od 600 zainteresiranih studenata.

Šest grupa studenata kolegija Poduzetništvo dobilo je priliku razgledati naš živopisni Tehnološki park, upoznati se s njegovim stanarima i iz prve ruke doznati više o usponima i padovima poduzetničkog života mladih ljudi.

Cilj ovog događanja bio je potaknuti poduzetnički način razmišljanja studenata te omogućiti kontinuitet njihovim poslovnim pothvatima započetima u Studentskom poduzetničkom inkubatoru Ekonomskog fakulteta.

O samome stvaranju sinergije između Ekonomskog fakulteta i Razvojne agencije Zagreb Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb, izjavio je:

 „Čast mi je i zadovoljstvo što smo tijekom Tjedna otvorenih vrata u našem Tehnološkom parku ugostili i s našim aktivnostima upoznali tolike mlade ljude, studente Ekonomskog fakulteta u Zagrebu organiziranog u okviru kolegija Poduzetništvo koji predvodi prof. dr. sc. Marko Kolaković. Suradnja sa Sveučilištem od izuzetne nam je važnosti stoga smo i sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom u formalnom partnerskom odnosu. Povezivanje znanosti i tehnologije ide ruku pod ruku. Kada kompetentan inovator razvije ideju, da bi ideja bila održiva, nužno je znati kako ju komercijalizirati odnosno upakirati, predstaviti i doći do ciljnog tržišta. Stoga je multidisciplinarnost timova i povezivanje stručnjaka različitih obrazovnih profila neophodno za uspjeh. Ovim putem pozivam mlade da promišljaju o poduzetništvu koje nosi određene rizike no također donosi i niz mogućnosti za rast u osobnom, profesionalnom i financijskom smislu. U poduzetništvu i padovi su dio puta ka uspjehu. Kroz ukupno 13 predavanja raspoređenih tijekom 3 dana studentima su se predstavili mladi poduzetnici, stanari našeg Tehnološkog parka koji su do sada sudjelovali u brojnim programima i natjecanjima poput našeg Startup Factory Zagreb programa. Tim su iskustvima unaprijedili svoje kompetencije, a između ostalog stekli i financijske potpore bitne za razvoj poslovanja. Ovakvi stvarni primjeri najbolji su dokaz da se do novca i uspjeha može doći predanim i vrijednim radom. I ovim putem pozivam sve mlade ljude da promisle, odvaže se, steknu relevantna znanja i preuzmu odgovornost za svoju budućnost“.

Tijekom Tjedna otvorenih vrata predavanja su održali predstavnici startupa Zagreb Time TravelCreative FieldsKolegio.hr2Click SolutionsSightRun AppFreewaFramesPageRecognoGamechuckModulos i HexaWorx.