Koji timovi AI4Health.Cro natjecanja ulaze u utrku za nagradu iz fonda od 9.000 eura?

23. 02. 2024.

Vjerovali ili ne, u Hrvatskoj se krije ogroman potencijal za razvoj rješenja temeljenih na AI tehnologiji s primjenom u zdravstvu. Kako bi opravdali rečeno, s ponosom objavljujemo kako smo za sudjelovanje u AI4Health.Cro natjecanju zaprimili čak 99 prijava. S obzirom na usku nišnu ciljnu skupinu, ovu brojku smatramo izvrsnom!


Podsjećamo, AI4Health.Cro konzorcij je 30. siječnja 2024. objavio poziv na prijavu za sudjelovanje u izazovu stvaranja rješenja problema rane rehospitalizacije. Prijave su trajale do 18. veljače nakon čega je uslijedio evaluacijski proces.

Abecednim redom donosimo listu selektiranih timova:

 1. accelerate healthcare
 2. Artificial Innovators
 3. ATMC
 4. Blizanci
 5. Care4You
 6. Foo
 7. Hessijanci
 8. IMPERIA
 9. Kotao
 10. Kronos
 11. LIMMB
 12. LMHS 1
 13. LMHS 2
 14. MediBoost
 15. MedIQ
 16. Miracool
 17. Orion
 18. Panacea
 19. Tim ReAdmit
 20. RehopPrevent
 21. SiraćHC
 22. ReAdmitNet
 23. Tim Tim
 24. Zesoi
 25. ZMF
 26. A tim
 27. B tim
 28. C tim

Natjecanje započinje 27. veljače kick off događajem kroz koji ćemo predstaviti projekt te pojasniti njegov tijek i zadatke.

Pratite nas jer uskoro donosimo novosti o natjecanju koje će ponuditi rješenje ovog globalno gorućeg problema zdravstvenog sustava.

Europski digitalni inovacijski centar za primjenu umjetne inteligencije u zdravstvu i medicini (AI4Health.Cro) je jedinstvena platforma i one-stop-shopza jačanje digitalnog razvoja i razvoj digitalne zrelosti dionika lanaca vrijednosti u zdravstvu na nacionalnoj i europskoj razini. Projekt je osmišljen kako bi sustavno doprinosio i poticao razvoj digitalnih rješenja za pametno zdravstvo kroz pružanje sveobuhvatne podrške korisnicima u procesima testiranja prije ulaganja, stjecanju novih vještina i kompetencija, olakšavanje pristupa financiranju, jačanju njihove uloge u inovacijskom ekosustavu te umrežavanju i suradnji na europskoj razini. Institut Ruđer Bošković je nositelj projekta, a projektni partneri su Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI), Magdalena – Klinika za kardiovaskularne bolesti, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Dom zdravlja Zagreb – Centar, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Sveučilište u Splitu – Medicinski fakultet, Sveučilište u Rijeci – Tehnički fakultet, ZICER – Zagrebački inovacijski centar, Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, Mreža znanja, FeelsGood Capital Partners, IN2, Ericsson Nikola Tesla i NEWTON Technologies Adria.

Više informacija doznajte na web stranici www.ai4healthcro.eu, a sva dodatna pitanja možete uputiti e-mailom na adresu challenge-ai4health@zicer.hr.

Više detalja o pravilima sudjelovanja i izvođenju natjecanja se mogu pronaći u javnom pozivu i pravilniku.

Navedene aktivnosti se provode u okviru projekta AI4Health.Cro koji financira Europska unija u sklopu programa NextGenerationEU. Projekt sufinancira Europska unija iz programa Digitalna Europa (DIGITAL).

Ostale novosti i projekti

Završen projekt za zeleniju budućnost – My Energy Community 

Razvojno-istraživački projekt My Energy Community, čiji je završetak predstavljen danasna svečanosti održanoj u prostorijama ZICER-a, započet je 2022. godine s ciljem razvoja platforme za energetske zajednice u kojima će tokovi energije i povezane cijene biti dostupni...

Balans privatnog i poslovnog u startup svijetu

U fokusu poslovanja ReaX LAB-a je razvoj laboratorijske analitičke opreme u području zelene kemije, s posebnim naglaskom na minijaturizaciju radi smanjenja potrošnje reagensa i negativnog utjecaja na okoliš.Ovu uspješnu u ZICER-u inkubiranu tvrtku čine vrsni...