Izabrani su projekti koji će uz ZICER-ovu pomoć pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje!

15. 11. 2019.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream) provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.

Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine. Glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja.

Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“. Nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su prošlog vikenda (10. i 11. studenoga) u ZICER-u kroz intenzivnu edukaciju stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje.

Danas su se u ZICER-u pred stručnim žirijem i ostalom zainteresiranom javnosti predstavili finalisti ovoga natječaja.

U zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

Riječ je o projektu „Danas sam tu! Za tebe!“ udruge za promicanje potreba djece i mladih “Smiješak za sve” i projektu ,,Progovori autizam-širi ljubav” – Inkubator asistenata udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Gospođa Marija Jergović,  predsjednica udruge „Smiješak za sve“ po završetku natjecanja je izjavila: O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje!

Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ je pak o svojem projektu izjavila: Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala.  Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad!

Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim projektima, zahvaljujemo na suradnji i predanom radu te s nestrpljenjem iščekujemo finalne video materijale i realizaciju crowdfunding kampanja pobjedničkih projekata!

Ostale novosti i projekti

Saznaj više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije

Želiš saznati više o tržišnoj dinamici i startup ekosustavu Austrije? Tada je Vienna Startup Package, koji ti nudi Vienna Business Agency, upravo ono što trebaš! Istraži svoje poslovne mogućnosti unutar ekskluzivnog jednomjesečnog programa za međunarodne startupove....

Na Zagreb Connectu Startup Factory timovi osvojili 800.000 kuna

U ZICER-u - Zagrebačkom inovacijskom centru održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.  Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata...

Startupovi i investicije u fokusu Zagreb Connecta

U srijedu, 16. studenoga, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na deveto izdanje Zagreb Connecta – konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb. Zagreb Connect je sinonim za...