Izabrani su projekti koji će uz ZICER-ovu pomoć pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje!

15. 11. 2019.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream) provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.

Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine. Glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja.

Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“. Nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su prošlog vikenda (10. i 11. studenoga) u ZICER-u kroz intenzivnu edukaciju stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje.

Danas su se u ZICER-u pred stručnim žirijem i ostalom zainteresiranom javnosti predstavili finalisti ovoga natječaja.

U zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

Riječ je o projektu „Danas sam tu! Za tebe!“ udruge za promicanje potreba djece i mladih “Smiješak za sve” i projektu ,,Progovori autizam-širi ljubav” – Inkubator asistenata udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Gospođa Marija Jergović,  predsjednica udruge „Smiješak za sve“ po završetku natjecanja je izjavila: O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje!

Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ je pak o svojem projektu izjavila: Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala.  Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad!

Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim projektima, zahvaljujemo na suradnji i predanom radu te s nestrpljenjem iščekujemo finalne video materijale i realizaciju crowdfunding kampanja pobjedničkih projekata!

Ostale novosti i projekti