Izabrani su projekti koji će uz ZICER-ovu pomoć pokrenuti vlastite crowdfunding kampanje!

15. 11. 2019.

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovation (CrowdStream) provodi pilot akciju kroz koju startupovima i društvenim poduzetnicima pruža podršku u pripremi i provedbi crowdfunding kampanje.

Projekt je s provedbom započeo krajem 2016. godine. Glavni cilj mu je poboljšati učinkovitost poslovne podrške za spin-off, start-up i društvena poduzeća pri pristupu kvalitativnim alternativnim izvorima financiranja.

Kako bi se konkretno pomoglo u ostvarenju ovoga cilja, u rujnu je pokrenut natječaj „Kroz CrowdStream do crowdfunding kampanje“. Nakon prvog selekcijskog kruga izabrano je deset najboljih kandidata koji su prošlog vikenda (10. i 11. studenoga) u ZICER-u kroz intenzivnu edukaciju stekli znanja i upoznali alate za uspješno pokretanje crowdfunding kampanje.

Danas su se u ZICER-u pred stručnim žirijem i ostalom zainteresiranom javnosti predstavili finalisti ovoga natječaja.

U zaista jakoj konkurenciji izdvojila su se dva najbolja projekta koja su ostvarila potporu za snimanje crowdfunding kampanje u vrijednosti 15.000 kn.

Riječ je o projektu „Danas sam tu! Za tebe!“ udruge za promicanje potreba djece i mladih “Smiješak za sve” i projektu ,,Progovori autizam-širi ljubav” – Inkubator asistenata udruge „Progovori autizam – širi ljubav“.

Gospođa Marija Jergović,  predsjednica udruge „Smiješak za sve“ po završetku natjecanja je izjavila: O pokretanju crowdfunding kampanje razmišljali smo i ranije, no kroz edukaciju koju smo ovdje prošli saznali smo mnoge korisne informacije i upoznali se s alatima za realizaciju kampanje. Crowdfunding smatramo budućnošću financiranja. Očekujemo kako ćemo kroz kampanju prikupiti sredstva te pokazati široj zajednici vrijednost prihvaćanja onih koji su na rubu društva, promovirati volontiranje i poslati poruku kako još uvijek postoje mnogi koji vjeruju u dobro i bolje!

Nataša Bahun, predsjednica udruge „Progovori autizam – širi ljubav“ je pak o svojem projektu izjavila: Cilj nam je osnažiti obitelji – roditelje i djecu, pri razvoju njihovih potencijala.  Važnu ulogu ovdje mogu odigrati mladi ljudi – volonteri, koji osposobljeni ulaze u obitelj te kroz igru rade i grade socijalne vještine onih kojima je pomoć potrebna. Vjerujem kako ćemo crowdfunding kampanjom prikupiti sredstva za još bolji rad!

Čestitamo svim sudionicima na izvrsnim projektima, zahvaljujemo na suradnji i predanom radu te s nestrpljenjem iščekujemo finalne video materijale i realizaciju crowdfunding kampanja pobjedničkih projekata!

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...