HAMAG-BICRO, EEN mreža i ZICER organizirali radionicu o marketingu startupova

08. 11. 2021.

U subotu, 6. studenoga za Startup Factory timove održana je radionica na temu Marketing i marketinške strategije za startupove. Radionica je suorganizirana u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europskom poduzetničkom mrežom Hrvatske.

Komunikacija i digitalne platforme danas su neraskidivi. Digitalni marketing se odnosi na promociju proizvoda ili usluge uz pomoć digitalnih komunikacijskih kanala kako bi određena poruka došla do primarne publike – potencijalnih kupaca i klijenata.

Živimo u vremenu digitalne transformacije. U digitalnom, sve složenijem svijetu u kojem nam je dostupno više podataka nego ikada do sada, ključno je znati kako se povezati s ljudima i izgraditi zajednicu vjernih kupaca ili publike. Informacije nam omogućuju napredak, ali je pitanje kome, kada i gdje ćemo ih plasirati.

Znanja koja su timovi Startup Factoryja putem ove radionice primili čine temelj za otkrivanje priča koje publika i kupci koje žele čuti, ali i kada te gdje žele nešto pročitati ili vidjeti.

Radionicu marketinga i marketinške strategije održao je obrt za komunikaciju i digitalni marketing Dobra priča Maje Belušić.

Maja Belušić je stručnjak za komunikaciju i marketing. Uz studij novinarstva, radila je u različitim medijima, od tiska, radija, televizije i portala. Završila je diplomski studij antropologije i informatologije.

Ovo je djelić informacija koje su poduzetnici primili kroz ovu radionicu:

  • Željenom kupcu, klijentu ili investitoru nužno je ponuditi bolji i značajniji proizvod, no najbolje ćete mu se približiti kroz svoju priču.
  • A priču ćete ispričati odgovorom na pitanja što, kako i zašto radite to što radite.
  • U priči pitanje zašto daje najveću težinu.
  • Neka vaša priča bude što jednostavnija, originalna, prepoznatljiva i autentična. I neka izazove emociju.
  • Emocija privlači pažnju. S emotivnom pričom se lakše poistovjetiti, a time i više vjerovati proizvodu.

Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Europskoj poduzetničkoj mreži Hrvatske zahvaljujemo na suorganizaciji.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...