GREENER za zelenu poljoprivredu

14. 07. 2022.

„Nakon pobjede na Startup Factoryju i otvaranja firme užurbano radimo na novim idejama i rješenjima za zelenu poljoprivredu. Najvažniji projekt kojim se bavimo još je uvijek primjena ozona u zaštiti bilja gdje su u tijeku, ili su već provedena, brojna testiranja učinkovitosti. Ozonirali smo limune, mandarine, jagode… i super smo zadovoljni rezultatima.“ – kaže nam znanstvenica Darija Lemić, suosnivačica startupa GREENER.

„Osim pokusa aktivno radimo na promociji našega rješenja, ali i edukaciji proizvođača, stručne i znanstvene javnosti u Hrvatskoj i inozemstvu. Održali smo više desetaka nastupa na znanstvenim i stručnim konferencijama, edukacijama i intervjuima.

Posebno nas raduje što se naš trud i rad prepoznaje i kroz priznavanja kao što je nedavno dobiveno priznanje za najbolji zeleni projekt.“ – dodaje znanstvenica Helena Virić Gašparić, također suosnivačica startupa GREENER.

GREENER tim trenutno radi na razvoju prototipa, sudjeluje u natjecanjima i prijavljuju EU projekte. Kažu kako su otvoreni za suradnje! Helena, Darija i Pave Ninčević (treći član GREENER tima) čvrsto vjeruju kako znanost i poduzetništvo savršeno idu zajedno, ali kažu „niti jedno nije one man band“.

Kakav im je bio prvi dio 2022. godine?

„Od super cool stvari koje su nam se dogodile izdvajamo srebrnu medalju na sajmu inovacija AGROARCA održanome u Prelogu. Uz aktivno sudjelovanje u Znanstvenom forumu naše rješenje za modernu poljoprivredu ocjenjeno je i vrlo visokim ocjenama. Ovo je naša prva medalja i zaslužuje posebno mjesto u našem novom prostoru.“ – ponosno ističe Darija.

Ova divna ekipa agronomskih eksperata prošle je godine pobijedila na Startup Factoryju. Naš akcelerator može biti i tvoja odskočna daska za ulazak u startup svijet. Prati nas jer prijave otvaramo uskoro!Nakon akceleracije, ZICER je postao i Greenerov dom!

„Da, tako je! GREENER sada živi u ZICER-u. Potražite nas u uredu broj 8 i idemo zajedno zeleno!“ – za kraj kaže Helena.

Ostale novosti i projekti

Rezultati natječaja za inovatore Grada Zagreba 2022.

Grad Zagreb je još jednom podržao zagrebačke inovatore u obliku dodjele bespovratnih potpora ukupnog fonda 500.000 kuna. Ovaj program potpore inovatorima se provodi od 1998. godine, cilj mu je komercijalizacija inovacija, a njime se...

Upoznaj #zicer mentore: Danijela Simeunović

Dobar mentor ključan je za rast i neprocjenjiva vrijednost u poslovanju. Izvor je znanja i podrške. ZICER mentori vrhunski su stručnjaci koji naše startupove prate i pomažu im u svakom aspektu razvoja.   Glavna svrha mentora je pomoći poduzetnicima s...

Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa Business Development and Innovation Croatia za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation and Blue Browth) objavljen je 23. studenoga 2022. godine i bit će...