Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu vas poziva na međunarodnu konferenciju “Konferencija društava za uzajamno osiguranje: CEE zemlje – nova prilika za rast?”.

“Konferencija društava za uzajamno osiguranje: CEE zemlje – nova prilika za rast?” (engl. Mutual insurance conference: CEE countries – new market boost?) održat će se 19. rujna 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Konferencija je međunarodnog karaktera te će okupiti veliki broj stručnjaka iz zemalja Srednje i Istočne Europe kao i brojne inozemne ugledne govornike.

Cilj konferencije je raspraviti razvojne perspektive društava za uzajamno osiguranje u zemljama Srednje i Istočne Europe te njihovo suvremeno poslovno okruženje. Društva za uzajamno osiguranje jedan su od oblika pružatelja osiguranja koji na razvijenim osigurateljnim tržištima zauzima oko 25% tržišta. U zemljama Srednje i Istočne Europe ona su podrazvijena ili nisu u potpunosti razvijena, što je uostalom i primjer Republike Hrvatske.

Uz dionička društva za osiguranje, postojanje društava za uzajamno osiguranje doprinijelo bi nižim premijama osiguranja, specijalizaciji, razvoju lokalne zajednice kao i većoj konkurenciji te financijskoj stabilnosti. Za razvoj uzajamnih osiguratelja pogodne su šire skupine potrošača koje povezuje neka zajednička karakteristika/interes poput teritorijalne pripadnosti, pripadnosti većem sindikatu ili poslodavcu do potrebe za određenom vrstom osiguranja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Broj mjesta je ograničen, a sve informacije o konferenciji kao i obrazac za prijavu potražite na https://mutualsnetwork.com/.