Aktivnostima projekta DanubePeerChains do gospodarskog rasta dunavske regije

30. 11. 2020.


ZICER kao generator promjena i inkubator visokih tehnologija svjestan je važnosti digitalne transformacije te se kroz svoje projekte, javno djelovanje i infrastrukturu zalaže za podizanje svijesti o digitalnoj transformaciji:

Jedan od projekata u kojem ZICER trenutno sudjeluje kao partner zajedno sa čak 14 partnera iz 9 podunavskih zemalja je projekt DanubePeerChains sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje – INTERREG Danube. 

Projekt ima za cilj osnažiti organizacije za podršku tržištu rada (LSO) i organizacije za podršku poduzetnika (BSO)  zajedno sa njihovim ciljnim skupinama (primarno poduzetnika i zaposlenika MSP-ova ) u izgradnji zajedničkih kapaciteta i u trenažnom pristupu. Također, jedan od očekivanih rezultata projekta je i definiranje međusektorskih i transnacionalnih područja suradnje usmjerenih na digitalnu transformaciju u dunavskim zemljama koje će potaknut modernizaciju lokalne industrije, kvalificirati visokokvalificirane stručnjake, poboljšati prepoznatljivost poduzeća dunavskog područja kao partnera na nivou ravnopravnosti u transnacionalnoj suradnji, što će konačno dovesti i do gospodarskog rasta dunavske makro-regije.

Više o projektnim aktivnostima možete saznati u projektnom letku i biltenu.

Ostale novosti i projekti

Zagreb Crowdfunding Convention 11.10.2022. u ZICER-u

Načuli ste kod Stankovića da je dvadesettrogodišnji Albert Gajšak za svoj startup CircuitMess prikupio $408.749,00? Ili da su kroz platformu Funderbeam braća Boljar prikupili €473.600,00, a Pivovara Medvedgrad  €1.3 milijuna… Impresivno, ali i dalje niste sigurni...

Doznajte imena timova sedme Startup Factory generacije!

Odabrano je 13 timova nove Startup Factory generacije. Prijave za sedmi Startup Factory trajale su 19. srpnja do 4. rujna. Prijaviti su se mogli timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih...