Aktivnostima projekta DanubePeerChains do gospodarskog rasta dunavske regije

30. 11. 2020.


ZICER kao generator promjena i inkubator visokih tehnologija svjestan je važnosti digitalne transformacije te se kroz svoje projekte, javno djelovanje i infrastrukturu zalaže za podizanje svijesti o digitalnoj transformaciji:

Jedan od projekata u kojem ZICER trenutno sudjeluje kao partner zajedno sa čak 14 partnera iz 9 podunavskih zemalja je projekt DanubePeerChains sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru programa europske teritorijalne suradnje – INTERREG Danube. 

Projekt ima za cilj osnažiti organizacije za podršku tržištu rada (LSO) i organizacije za podršku poduzetnika (BSO)  zajedno sa njihovim ciljnim skupinama (primarno poduzetnika i zaposlenika MSP-ova ) u izgradnji zajedničkih kapaciteta i u trenažnom pristupu. Također, jedan od očekivanih rezultata projekta je i definiranje međusektorskih i transnacionalnih područja suradnje usmjerenih na digitalnu transformaciju u dunavskim zemljama koje će potaknut modernizaciju lokalne industrije, kvalificirati visokokvalificirane stručnjake, poboljšati prepoznatljivost poduzeća dunavskog područja kao partnera na nivou ravnopravnosti u transnacionalnoj suradnji, što će konačno dovesti i do gospodarskog rasta dunavske makro-regije.

Više o projektnim aktivnostima možete saznati u projektnom letku i biltenu.

Ostale novosti i projekti

Predstavljanje poduzetničkih vodiča na ukrajinskom jeziku

U Hrvatskoj je svoj privremeni dom pronašlo više od 19.000 ukrajinskih izbjeglica. Osobe koje su do sada svoje samostalne poslove razvijale iz Ukrajine pokazuju interes za pokretanje posla u Hrvatskoj. Kako bi se što bolje snašle u novim poduzetničkim izazovima, a za...

Startup Nobula odvažno mijenja uobičajene načine učenja

Inovatori iz ZICER-a unose nov život u edukativne procese! Interakcija u edukaciji danas je imperativ. Kada se osobu koja uči stavi u aktivan položaj, ona više nije samo promatrač, već i svojevrstan nositelj aktivnosti. Uz novu ulogu učenje postaje temeljitije, a...