Podsjeća na spoj Instagrama, Facebooka i Snapchata i na njoj se mogu postavljati fotografije, dnevne priče, komentirati i čitati vijesti. Holy, međutim, nije samo još jedna nova društvena mreža za pametne telefone. Hrvatski je proizvod i namijenjena je - katolicima.

Na njoj se može grupno moliti, čitati odlomke iz Biblije, razmjenjivati iskustva i zapise s vjerskih susreta i još mnogo toga. Prva je religijska mobilna aplikacija u zemlji. Raste iz dana u dan, a iako je lansirana tek prije osam dana, na njoj već ima više od dvije stotine korisnika.

Iza Holy stoji tim vjernika koji je novim tehnologijama odlučio ujediniti katolike u cijelom svijetu. - Katolici su u Hrvatskoj, ali i u svijetu povezani u svoje zajednice. Na ovaj način će se te zajednice moći ujediniti te međusobno povezati kroz našu društvenu mrežu i aplikaciju - kaže Zoran Mičuda , voditelj tima koji stoji iza projekta.

Ideja je razvijena u Startup Factory-u na zagrebačkom Žitnjaku, a s Mičudom su u timu još Marin Grbić, Franka Anić  i Ivan Orehovec . Svi članovi tima su vjernici i kažu kako su uvijek razmišljali o nekom novom načinu povezivanja u zajednici. Zato su se prijavili za natječaj Razvojne agencije Zagreb i postali dio prve generacije Startup Factory-a.

Ideja je došla od Zorana i Ivana. Zoran studira agronomiju, a Ivan je na FER-u i kroz razgovor su došli na ideju o stvaranju društvene mreže. - Isprva me bilo sram to predložiti, ali kada mi je Ivan rekao da i on razmišlja o tome, odmah smo krenuli raditi na projektu - kaže Ivan. Uskoro im se pridružio Marin, koji je također još student FER-a, i Franka, koja je završila TVZ.

Ciljana skupina su im mladi koji intenzivno koriste društvene mreže, ali ističu kako žele potaknuti na korištenje i stariju populaciju. - Kada smo provodili intervjue ispred Zagrebačke katedrale, primijetili smo da puno starijih osoba ima pametne mobitele. Prema tome vjerujemo da će svi moći pronaći svoje mjesto za molitvu - ističe Grbić.

Kompletan članak pročitajte na linku.