Press kutak

Jutarnji.hr: U Ziceru predstavljeno 6 novih 'high-tech' laboratorija vrijednih 19,5 milijuna kuna

30. 5. 2019.

U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER u srijedu je predstavljeno šest novih 'high tech' laboratorija, čijim se uslugama i opremom mogu služiti startupovi koji rade u ZICER-u, ali i svi drugi zainteresirani tehnološki orijentirani poduzetnici. Ukupna vrijednost projekta je 19,5 milijuna kuna, od čega je 15,7 milijuna kuna stiglo iz EU fondova.

Nacional.hr: U ZICER-u šest novih ‘high tech’ laboratorija za pomoć startupovima

30. 5. 2019.

U Zagrebačkom inovacijskom centru ZICER u srijedu je predstavljeno šest novih ‘high tech’ laboratorija, čijim se uslugama i opremom mogu služiti startupovi koji rade u ZICER-u, ali i svi drugi zainteresirani tehnološki orijentirani poduzetnici.

Mreza.bug.hr: Šest laboratorija Startup Factory za poslovnu budućnost Zagreba

30. 5. 2019.

Zagrebački inovacijski centar (Zicer) središnje je mjesto razvoja startup poduzetništva u Hrvatskoj. U njemu je inkubirano više od 100 startup tvrtki kojima Grad Zagreb pomaže kroz infrastrukturnu, edukacijsku, mentorsku, promocijsku i financijsku podršku za sigurniji poduzetnički start.

Zimo.dnevnik.hr: U ZICER-u predstavljeno 6 laboratorija za budućnost Zagreba

30. 5. 2019.

Projekt StartUp Factory Zagreb financiran je sredstvima EU i ima ukupnu vrijednost od 19,5 milijuna kuna.

Jutarnji.hr: Braća Boljar: 'Od sastojaka za pastirsku pitu napravili smo biorazgradive tenisice!'

27. 5. 2019.

Hightech je danas sexy i cool, a osim toga, sigurno će vam najbrže vratiti uloženi kapital. Zato vam je najpametnije da novac, ako ga imate previše, uložite u visokotehnološki proizvod nekog mladog genijalca koji vas praznih džepova, ali glave pune dobrih ideja, sa svojim softverima koji će promijeniti svijet čeka u startupovima, poduzetničkim inkubatorima i akceleratorima.

Večernji list: Frane Šesnić - "Ne želimo da strani investitor kupi tvrtku i preseli je, već da ostane u Hrvatskoj"

25. 5. 2019.

Startup tvrtke, akceleracija poduzetništva, program inkubacije, coworking prostori, inovativni laboratoriji… Pojmovi su to koje će većina povezati uz neku novu generaciju poduzetništva, pa iako možda nije svima najjasnije kako ono funkcionira, činjenica je da ga se zadnjih godina sve više percipira kao jedan od ključnih faktora gospodarskog razvoja. 

Poslovni.hr: MyRent od siječnja udvostručio biznis

13. 5. 2019.

Hrvatski startup MyRent u četvrtak je u Zagrebačkom inovacijskom centru - Ziceru na konferenciji "Smart Cities & Urban Technologies u Hrvatskoj" razotkrio do koje se mjere napokon počeo digitalno transformirati hrvatski turizam.

Index.hr: Na Velesajmu razvili pametnu narukvicu koja pomaže starijima i nemoćnima

12. 5. 2019.

Zabrinutost za stare, nemoćne i bolesne roditelje potaknula je Tihanu Petričević i Slavka Radmana da stvore inovativnu narukvicu Silver Monitor koja bi se ove jeseni trebala naći na tržištu. Narukvica koja izgleda poput pametnijeg ručnog sata zapravo je sofisticirani medicinski uređaj. 

Točkanai.hr: WePark: Mi smo Airbnb za parkiranje

6. 5. 2019.

WePark trenutno pokrivaju šest lokacija u Zagrebu s približno 70 do 75 parkirnih mjesta, ovisno o dobu dana. Početkom lipnja proširit će ponudu s još dvadesetak parkirnih mjesta tako da će korisnicima ukupno biti dostupno stotinjak mjesta.

Index.hr: Hrvatski znanstvenik razvija kapsule za prihranu biljaka koje štite okoliš

5. 5. 2019.

MAKABI AGRITECH za hrvatske prilike pomalo je neobičan startup. Nisu iz IT sektora, ne rade aplikacije ili mobilne igre, već se bave razvojem proizvoda za poljoprivrednu proizvodnju. Startup je pokrenuo tim s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predvođen dr. sc Markom Vincekovićem, a razvio je tehnologiju inkapsulacije s efektom 3 u 1 - zaštita, prihrana i kontrolirano oslobađanje bioaktivnih komponenti. Uz Vincekovića koji je idejni začetnik, na istraživanju koje je trajalo četiri godine radili su Luna Maslov Bandić, Slaven Jurić, Katarina Sopko i Kristina Vlahoviček Kahlina.

Poslovni.hr: Peekator za dm osluškuje želje kupaca i kroji temelj za bolje korisničko iskustvo

1. 5. 2019.

Do kraja godine planiraju prikupljanje prve runde investicija za širenje na europska tržišta, poglavito Veliku Britaniju i Njemačku.

ITbizcrunch.com: ZICER i EIT Climate-KIC predstavili šest najzelenijih hrvatskih startupova

25. 4. 2019.

EIT Climate – KIC akcelerator najveći je europski program za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnih utjecajem na klimatske uvjete.