News

Doznali smo kako financirati i provoditi projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

17. 10. 2019.

Dana 16. listopada 2019. u ZICER-ovom Akceleratoru, u sklopu projekta E-FIX, održana je međunarodna konferencija pod nazivom Inovativno financiranje za projekte održive energije.  Svoje znanje, izazove i iskustva podijelilo je 14 stručnjaka iz 6 partnerskih zemalja. Konferenciju su organizirali partneri iz Hrvatske - Zagrebački inovacijski centar - ZICER i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske – REGEA.

Novi zagrebački high-tech startupovi stvaraju proizvode budućnosti. Na Zagreb Connectu ih čeka milijun kuna.

14. 10. 2019.

U ZICER-u predstavljeni timovi četvrte generacije predakceleracijskog programa Startup Factory koji će se 27. studenoga na velikoj međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect natjecati za osvajanje bespovratnih potpora Grada Zagreba iz fonda ukupne novčane vrijednosti 1 milijun kuna! Bit će to i prilika za obilježavanjem 25 godina kontinuiranog poticanja tehnološkog poduzetništva u Gradu Zagrebu.

Rezultati potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti 2019.!

14. 10. 2019.

Grad Zagreb je i u 2019. godini podržao svoje obrtnike natječajem za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, a upravo su objavljeni rezultati istog natječaja. 

U ZICER-u predstavljen Centar za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava (CeNIKS) Fizičkog odsjeka PMF-a

4. 10. 2019.

U ZICER-u 3. listopada održana je prva radionica za predstavljanje kapaciteta Centra za Napredna Istraživanja Kompleksnih Sustava (CeNIKS) Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pozvani ste na Croatian Robot Day!

2. 10. 2019.

Croatian Robot Day održat će se 10. listopada 2019. u sklopu najveće konferencije o poslovnoj primjeni Umjetne inteligencije u Hrvatskoj – AI2FUTURE. Suorganizatori ovog dijela programa, koji će se fokusirati na robotiku u logistici i agilnoj proizvodnji, su Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) i Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT).

Budućnost može biti ružičasta - i digitalna!

2. 10. 2019.

Drugo izdanje IT konferencije Digital Lab.in okupilo preko 400 sudionika!

U ZICER-u proglašeni dobitnici nagrada programa „Social Impact Award Hrvatska“

1. 10. 2019.

Na svečanoj dodjeli nagrada održanoj 1. listopada u ZICER-u proglašeni su pobjednici natječaja programa Social Impact Award Hrvatska.

Odabrani timovi nove (četvrte!) generacije Startup Factoryja!

28. 9. 2019.

U punom su Akceleratoru nakon cjelodnevne runde pitchanja danas odabrani timovi koji ulaze u četvrti ciklus predakceleracijskog programa Startup Factory.

Uspješno završen premijerni ciklus najvećeg europskog clean tech akceleratora

27. 9. 2019.

Svježe investicije (među njima i milijunska domaćeg glavnog investitora), otvaranje podružnice u SAD-u i dogovorene suradnje s domaćim i međunarodnim klijentima neki su od uspjeha predstavljenih danas na završnici hrvatskog EIT Climate-KIC akceleratora. Ovaj šestomjesečni program katalizira rješenja koja odgovaraju na bitna pitanja ekološke krize i akcelerira startupove fokusirane na čiste tehnologije, a svoju je premijeru pod vodstvom ZICER-a ove godine doživio u Hrvatskoj.

U ZICER-u pričamo o tome koje će se vještine učiti u školama budućnosti

27. 9. 2019.

Šesti Info dan mreža i inicijativa Europske unije „Karijerno obrazovanje učenika u smjeru usvajanja vještina budućnosti“ održat će se u ponedjeljak 30. rujna 2019. od 10 sati u prostoru ZICER-a.

Uskoro u Zagrebu PRpitch konferencija: Doznajte kako PR rade PRofesionalci!

25. 9. 2019.

Druga konferencija o odnosima s javnošću za poduzetnike i obrtnike PRpitch održat će se u četvrtak 3. listopada 2019. u hotelu The Westin Zagreb.

Ovo su timovi koji ulaze u Startup Factory bootcamp 2019!

23. 9. 2019.

Odabrani su timovi koji će se 28. rujna natjecati za ulazak u četvrti ciklus predakceleracijskog program Startup Factory.