News

Najveći europski CleanTech akcelerator otvara vrata u Hrvatskoj

18. 4. 2019.

EIT Climate-KIC akcelerator najveći je europski program za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. Svečano predstavljanje sudionika premijernog ciklusa EIT Climate-KIC akceleratora u Hrvatskoj održat će se 24. travnja 2019. u 10:30 sati u ZICER-u.

ZICER na premijernom izdanju konferencije ITkonekt

16. 4. 2019.

U nedjelju 14. travnja u hotelu Sheraton održano je premijerno izdanje jedinstvene IT konferencije ITkonekt. ZICER je bio pokrovitelj Startup cornera na kojem su se predstavili izvrsni ZICER-ovi stanari MyRent, Spinfly, TalentLyft, Trakbar, UpScore i Zagreb Time Travel.

DiVan spreman osvojiti svijet

12. 4. 2019.

ZICER-ov stanar i pobjednik druge generacije Startup Factoryja Divan.hr službeno je preselio na međunarodnu domenu Divan.fyi odakle kreće osvojiti svijet!

Poziv za odabir stručnjaka za "SMATH Scientific Committee"

10. 4. 2019.

Pozivamo Vas, prijavite se i postanite članom Znanstvenog odbora (Scientific Committee) EU projekta SMATH koji za cilj ima ojačati konkurentnost kreativnih industrija na području Mediterana strukturiranjem pametnih atmosfera kao inovativnog clusteringa kulturnih pogona i usluga koje unapređuju vrijednost.

Crowdfunding kampanjom Smiješak za Stančić prikupljena polovina sredstava

9. 4. 2019.

U crowdfunding kampanji Smiješak za Stančić dosad je prikupljena polovina iznosa potrebnog za uređenje i opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem. Podržite i vi ovaj vrijedan humanitaran projekt putem Croinvest.eu!

Priključi se International Clean Energy Challenge: 33 under 33!

5. 4. 2019.

Energetska agencija Gornje Austrije organizira izazov na temu energetske tranzicije za sve mlade mislioce iz svih društvenih grana i iz cijelog svijeta. Priliku za prijavu imamo svi, a događaj je rezerviran za srpanj.

Otkrijte neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene!

5. 4. 2019.

Kako bi što više osvijestili dionike o realnoj potrebi dobrog gospodarenja energijom u zgradama javne namjene, Grad Zagreb u ZICER-u 10. travnja 2019. s početkom u 9 sati organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Neotkriveni potencijal energetske učinkovitosti u zgradama javne namjene“.

ZICER-ovi stanari među najboljim hrvatskim startupovima za 2019. godinu!

3. 4. 2019.

EU-Startups.com, vodeća online publikacija fokusirana na europsku startup zajednicu, koja za cilj ima razvoj i jačanje startup poduzetništva, objavila je listu hrvatskih startupova s respektabilnim potencijalom. Među istaknutom desetoricom su i ZICER-ovi stanari!

Kreativne ideje vaša su jaka strana? Prijavite se na SMATH World Cafè i otputujte u Arles!

2. 4. 2019.

Kreativci, želite li realizirati svoje ideje u održive poslovne poduhvate? Kulturne ustanove, želite li ponuditi novi sadržaj i postati tržišno prepoznatljivi? Prijavite se na SMATH World Cafè do 23. travnja do 12 sati i otputujte u Arles!

Dođite u ZICER na Eurostars info dan

1. 4. 2019.

Pozivamo vas u četvrtak, 4. travnja 2019. godine od 9:00 sati u ZICER (Zagrebački velesajam) na Eurostars informativni dan – „1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za međunarodnu suradnju“. 

U Zagrebu održan sastanak partnera u projektu Urban M - suradnjom do novih kolaborativnih inovativnih rješenja

29. 3. 2019.

U Zagrebu je u prostoru ZICER-a, 26. i 27. ožujka 2019. održan partnerski sastanak Interreg Europe projekta Urban M, čiji je cilj postizanje bolje podrške i razvijanje inovacijske infrastrukture za "zajedničke prostore stvaranja". To su mjesta na kojima ljudi različitih disciplina rade zajedno na izradi prototipova i proizvodnji novih proizvoda i usluga.

Podržite razvoj aplikacije koja osobama s disleksijom pomaže u čitanju

27. 3. 2019.

Čitanjem se stječu znanja i šire horizonti. No, ono što je za mnoge užitak, za osobe s disleksijom – prema nekim istraživanjima čak 10% hrvatske populacije su osobe s disleksijom – predstavlja nepremostiv izazov koji sa sobom nosi niz frustracija. Međutim, rješenje postoji i razvija se u Hrvatskoj, a vi ga možete podržati svojim financijskim doprinosom kroz Funderbeam platformu!