„Prvo kreneš rješavati problem s kojim se susrećeš u neposrednoj okolini. Svi imamo starije članove obitelji koji žive sami i imaju određene zdravstvene poteškoće. A imamo i uvid iz prve ruke kako zdravstveni sustav funkcionira. Stoga smo u suradnji s liječnicima odlučili osmisliti proizvod koji bi potencijalno riješio problem za obje strane!“ objašnjavaju Tihana, Slavko i Lovro ideju u pozadini Silver Monitor projekta kojim planiraju osvojiti globalno tržište.

Za starije osobe važno je redovito mjerenje tlaka, srčanog ritma, kvalitete sna, kao što je i izuzetno važno da održavaju umjerenu tjelesnu aktivnost. Silver Monitor je sustav za praćenje biometrijskih parametara i sigurnosti starije populacije. Sastoji se od softverske platforme i hardvera (pametne narukvice) kojima se podaci prikupljaju, procesuiraju te šalje feedback. Narukvicu s SOS gumbom koja mjeri tlak, korake i GPS lokaciju predstavit će na Zagreb Connectu, a Silver Monitor uskoro će pratiti i srčani ritam, kvalitetu sna i detektirati padove!

„Razvoj proizvoda i prodaja te stabilan poslovni model su trenutno naši glavni izazovi. Prijavili smo se na Startup Factory jer na taj način razvijamo svoj proizvod i posao uz podršku stranih i domaćih mentora uz mogućnost financijske podrške! Sve su to bitni faktori za svakog tko gradi posao, pogotovo u domeni visokih tehnologija.“