Success stories

Maven Mule – mjesto unapređenja odnosa s klijentima

13. 3. 2020.

Kada na radnom mjestu dosegnete određenu razinu s koje se prostor za daljnji razvoj ne nazire, a istovremeno postajete svjesniji nedostataka u tuđim rješenjima i netolerantniji prema ograničenjima, a ideje se neprestano roje – vrijeme je za novi početak. Jednom kada odete, povratka nema, no kada ideje i rješenja imate u „džepu“ onda strah ispada iz jednadžbe.

S X-Logicom IoT na dohvat je ruke

6. 3. 2020.

Pametni uređaji i implementacija IoT sustava nužna je za konkurentnost. Upravo zbog toga predstavljamo vam priču o inovativnom timu koji pod okriljem tvrtke X-Logic razvija nesvakidašnja, a u isto vrijeme vrlo povoljna i isplativa hardverska i softverska visokotehnološka rješenja. Poželite li da vam se IoT uređaj ili cjelokupni IoT sustav izradi „po mjeri“, tada je X-LOGIC vaša logična adresa.

Deficitu transparentnosti u prehrambenoj industriji na kraj staje VeeMee!

28. 2. 2020.

Otvaraš novine, časopise, portale, izlaziš na ulicu, u dućan, kod frizera, a svi već nekoliko godina unatrag pričaju o trendu (ili pak potrebi?) zdrave prehrane. Zvuči ti poznato? Sve je više bio brandova i shopova, a umjesto sendviča na posao se nose smoothie-i, no „misliš li da znaš što jedeš“? Pitanje je to koje Marko Kozjak postavlja tebi! I meni.

Zagreb je dobio svog „Personal Travel Assistanta“!

14. 2. 2020.

Radeći 18 godina u geodeziji i privatnom sektoru, sloboda i mogućnost kreativnog izražavanja postali su Mihaelina svakodnevna čežnja. Period je to u kojem je stekla veliko radno iskustvo, a kako je vrijeme odmicalo, želja za promjenom postajala je sve jačom. Nakon dvije godine maštanja, promišljanja i analiziranja, Mihaela se odlučila svoj život preokrenuti naopačke. I nije pogriješila. Zajedno sa suprugom Tomicom otvorila je obrt za računalno programiranje i savjetovanje – Event Roster.

Nova rješenja u bezreceptnim proizvodima

7. 2. 2020.

Da se želi okušati u poslovnom svijetu u kojem će i sam udariti svoj pečat, znao je Marko onog trenutka kada je 2009. godine diplomirao na medicinskom fakultetu. Unatoč predviđanjima obitelji i okoline kako je njegov odabrani put ujedno i krivi put, ali i unatoč akademskoj predodređenosti da liječi ljude,  hrabro i odlučno koračao je prema svom cilju.  Danas je taj cilj ostvaren, a ima i svoje ime - Sarmenta.

Hrvatski tenk američkih boja nadomak je svjetskog tržišta

16. 12. 2019.

Elektromotor s gusjenicama, spremnik s deset projektila kalibra šest milimetara, gađanje mete na 60 metara - odlike su koje krase vjernu imitaciju američkog Pershinga, otisnuta u 3D printeru i izrađena u omjeru 1:12. Opremljen je širokokutnom kamerom i kontroliraju ga dva igrača. Kroz svoje upravljače igrači vide isto što i tenk. Osjećaj s terena omogućuju dvije kamere, jedna naprijed za vozača i jedna na kupoli, za igrača koji upravlja sustavom ciljanja i ispaljivanja projektila. Ime mu je Iron Bull.

Tvrtka Unitfly: Najveći korisnik im je velika farmaceutska tvrtka iz ovog dijela Europe, a surađivali su i s Microsoftom

10. 12. 2019.

'Vodimo se time da ukoliko ne razumijemo ljude koji koriste naša rješenja i ako ne razumijemo koji je poslovni utjecaj, ne možemo niti postići rezultat tehnologijom, a onda sve pada u vodu bez obzira na kvalitetu tehnološkog rješenja.'

SEAtonomous hranilica za prihranu ribe na svom je brodu i kapetan i mornar

22. 11. 2019.

Poslati svoje studente u inozemstvo kako bi se školovali, stekli znanja, iskustva, vještine i naučili strane jezike , a potom ih vratiti i sve navedeno iskoristiti u vlastitoj domovini – sigurno je želja svih struktura. Također, svaki poslodavac želi radnika s navedenim  kompetencijama. Svjesni toga Lovro i njegov tim svoje studentske dane odlučili su provesti na Sveučilištu KIT (Karlsruhe Institute of Tehnology), u njemačkom gradu Karlsruhe. Mjesto je to gdje se rodila ideja koja objedinjuje strojarstvo, elektrotehniku i računarstvo. Zove se SEAtonomous.

Urban Oasis može postati zeleno srce i tvog doma!

22. 11. 2019.

Urban Oasis kombinira vertikalni uzgoj biljaka s visokom tehnologijom! Omogućuje uzgoj biljaka uz veliku uštede vode i hranjivih sastojaka.

Tko se boji tuče još?

22. 11. 2019.

Samo psihologija može objasniti što sve čovjek vođen inatom može postići i napraviti. Kad inatu dodamo motivaciju, znanje i ambiciju tada znamo da je nova priča na svom začetku.

Glavni likovi ove priče zovu se Damjan, Maja i Vedran. Dugogodišnji su prijatelji i kolege koji su nakon brojnih ispijenih kava i jednako toliko sanjarenja o promjeni svijeta konačno odlučili poduzeti nešto po tom pitanju.

Bicikl vodič uz koji se ne možete izgubiti!

21. 11. 2019.

Dobro jutro! Spreman si za novu avanturu? Današnja odluka pala je na Zadar? Ili ipak ne? Okolicu Zadra!  Ne brini, sve rute znane su mi! Pronašao sam ti onu najbolju, a na putu te očekuje autohtoni  restoran baš po tvom ukusu! Ah, oprosti, zaboravio sam se predstaviti. Zovem se Bicikl Vodič i jednom kad me upoznaš, nećemo se više razdvajati, obećavam! Ako želiš saznati više o meni, ali i mom izumitelju, „povuci dolje“ jer priča te već čeka:

SIM 1:0 administracija

15. 11. 2019.

Često se zna reći kako je sport taj koji spaja ljude, bez obzira na sve okolnosti i razlike među njima.

Međutim, ono što ljudi imaju priliku vidjeti pred malim ekranom jedna je desetina onog što se u sportskim klubovima zapravo događa. To je već zapetljana priča, koju će SIM, vjerujemo, otpetljati.