Atomic Intelligence d.o.o.

ZICER, Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, paviljon 12, ured 103

Director
Tomislav Križan
E-mail
info@atmc.ai
Phone
+385 98 380 494

Primarna djelatnost tvrtke je upravljanje, analiza, modeliranje i obrada podataka u bilo kojem obliku i volumenu. Naša misija i vizija je učiniti život jednostavnijima svima koji očekuju nešto od podataka. Vjerujemo da je snaga u podacima te zato smatramo da je podatkovna znanost ona koja će donijeti efikasnost i optimizaciju u svijet.

Sama tvrtka je nastala iz želje za cjeloživotnim učenjem ali i širenjem znanja pa tako 2015. osnivamo i grupu za podatkovnu znanost  (Data Science Croatia) koja mjesečnom dinamikom održava događanja gdje promoviramo Hrvatske ali i strane stručnjake. Naglasak je bio na stručnjacima koji mogu doprinijeti širenju znanja i omogućavanju ljudima u Hrvatskoj da nauče ponešto o području podatkovne znanosti i povežu se s relevantnim ljudima kako bi nastupili i na svjetskom tržištu sa nekim svojim idejama. Inicijalna predavanja su se odvijala po fakultetima diljem Hrvatske a u zadnjih godinu dana se selimo u ZICER prostor.

S obzirom da vjerujemo u podatke i ono što može proizići iz istih, kao tim česti smo i predavači po raznim znanstvenim i industrijskim konferencijama kako diljem regije tako i diljem zapadnog svijeta, prvenstveno u područjima znanosti o podacima (strojno učenje, umjetna inteligencija, ekspertni sustavi i sl.). Naše se poslovanje temelji na dvije vertikale:

  • Pružanjem savjetodavnih usluga iz područja prikupljanja, obrade, modeliranja, upravljanja i vizualizacije podataka, tj. područja poput skladišta podataka, poslovne inteligencije, Big Data, Data Lake, Streaming Analytics – odnosno analiza podataka u pokretu, znanosti o podacima - odnosno Data Science, umjetne inteligencije i strojnog učenje, itd., gdje imamo više desetljetnu ekspertizu i veliki broj uspješno implementiranih projekata na više kontinenata
  • Razvoj vlastitih proizvoda temeljenim na uporabi podataka