Radoslav Barišić

Pomoćnik direktora

Assignments in ZICER

Pomoćnik je direktora s fokusom na strateški razvoj i upravljanje društvom. Prati  strateške dokumente i operativne programe te razvija i koordinira projekte (su)financirane iz EU fondova i ostalih izvora.

Surađuje i kontaktira s državnim tijelima i institucijama, predstavnicima lokalne samouprave, međunarodnim subjektima, partnerskim institucijama te drugim pravnim i fizičkim osobama.

Sudjeluje u inicijativama i aktivnostima usmjerenim prema poticanju i razvoju poduzetništva te jačanju konkurentnosti.

Pomaže direktoru i u drugim poslovima od značaja za upravljanje društvom.

Career overview

Radoslav je karijeru gradio najprije u energetskom biznisu u Industriji nafte Zagreb d.d., a potom u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU gdje je vodio i koordinirao veliki broj strateških i razvojnih projekata.

Posjeduje višegodišnje iskustvo u radu na različitim pozicijama, a područja interesa su mu strateško planiranje, upravljanje projektima, konkurentnost te poticanje inovacijskog poduzetništva.

Diplomirao je financije na Ekonomskom fakultetu u Splitu, potom završio MBA (poslovno upravljanje) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te naposlijetku doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu s temom Povezanost konkurentske dinamike i performansi poduzeća.

Gost predavač je na više znanstvenih institucija gdje predaje teme iz područja strateškog menadžmenta, poslovne strategije i konkurentnosti.

Dodatno se usavršavao u raznim područjima (prezentacijske vještine, razvoj socijalnih vještina, neuro-lingvističko programiranje itd.), sve kako bi dodatno unaprijedio svoje znanje i koristio ih u svakodnevnom radu.

Hobbies and spare time

Slobodno vrijeme voli trošiti na svoje najmilije, obitelj i najbliže prijatelje. Voli plivati, roniti (sa i bez puške ) i sve vezano uz more, a najbolje se opušta u svom malom raju u trogirskom arhipelagu. Jako se voli družiti i pjevati, iako mu sluh nije jača strana.

Contact information

E-mail
radoslav.barisic@zicer.hr