Zagreb Forum 2014 – Budućnost gradova i MSP- a: Energetska učinkovitost i zeleno financiranje

Cilj projekta

Zagreb forum 2014. – Budućnost gradova i MSP- a: Energetska učinkovitost i zeleno financiranje  osmišljen je da u ovim izazovnim vremenima ekonomske, socijalne i ekološke krize da prostor promociji novih inovativnih ideja i rješenja za budućnost te da odgovor na pitanje kako hrvatskim kreativcima pronaći partnere na osmišljavanju inovativnog modela razvoja.

Organizacijom godišnjih međunarodnih konferencije Grad Zagreb želi napraviti korak naprijed u svojem kulturalnom usmjerenju baveći se izazovima s kojima su se susreli drugi gradovi Europske unije.

Cilj konferencije je unaprijediti poslovne prilike MSP-a, a ujedno time i gradova kroz jačanje investicijskog ulaganja u području energetske učinkovitosti.

S fokusom na zeleno financiranje tijekom konferencije će se organizirati B2B i investicijski sastanci kako bi se MSP-a olakšao pristup financiranju za provedbu projekata na području energetske učinkovitosti i zelenog poslovanja.

Aktivnosti

Kroz panel rasprave i prezentacije uglednih stranih i hrvatskih govornika iz područja trostruke spirale (sveučilište, poslovni sektor, vlada) razmijeniti iskustva u području energetska učinkovitost i zelenog financiranja. 

Konferencija adresira najnovije trendove i tehnike koje se koriste u današnjem okolišnom, tehnološkom, ekonomskom i regulatornom okruženju. Sudionici će moći istražiti uspješne studije slučajeva različitih gradova te malih i srednjih poduzetnika koji vode svijet prema održivom dizajnu i energetskoj učinkovitosti. Također, drugi dan manifestacije biti će usmjeren na zeleno financiranje - B2B susreti i sastanak za investicije. Drugi dan okupiti će različite tvrtke s ciljem da im olakša pristup financiranje za provedbu projekata na području energetske učinkovitosti, čiste energija te zelenim projektima.

Očekivani rezultati

Konferencija pruža jedinstvenu priliku za susret MSP-a (umrežavanje) iz različitih zemalja, prijenos znanja i inovacija u području energetske učinkovitosti  te razgovor o mogućoj suradnji i razvoju sinergije.

Uloga Agencije

Na natječaju Central European Initiative- Agencija je prijavila projektni prijedlog te je odobreno sufinanciranje međunarodne konferencije u 2014. godini na temu: Zagreb Forum 2014- Future of cities and SMEs: Energy efficiency and green funding, kao nastavak uspješno provedene međunarodne konferenciju Zagreb forum 2013- Smart cities and Europe.