Proglašeni SFZGB2017 pobjednici su uz edukacijsku, mentorsku, tehničku i infrastrukturnu pomoć osvojili i financijsku potporu iz fonda ukupne vrijednosti 100 000 eura, a više o projektima, važnosti osvojenih nagrada i planovima za budućnost, ispričale su nam članice triju pobjedničkih timova.

Među šest nagrađenih projekata, bili su i Trakbar, DiVan te Hubbig. Što oni predstavljaju i kako funkcioniraju, ispred svojih timova objasnile su nam Gabrijela Lovrić, Matina Tenžera i Dragana Lipovac.

...

Za Women in Adria portal Gabrijela, Matina i Dragana su ispričale što za njih i njihove timove znači ova pobjeda.

„S pobjedom smo dobili novčana sredstva, ostale nagrade partnera i medijsku pažnju. Sve to će nam biti od pomoći kod razvijanja platforme i predstavljanja iste tržištu“, govori Dragana.

U sličnom tonu odgovorila je i Gabrijela: „Pobjeda na SFZGB2017 nam znači puno jer s novčanim sredstvima koje smo dobili možemo zaposliti osobu u marketingu i ubrzati cijeli proces prodaje. Osim toga, tu su i izvrsne suradnje s mentorima koja nam potencijano otvaraju vrata nekim novim tržištima i kanalima prodaje.“

Martina je nešto podrobnije objasnila značaj pobjede na SFZGB-u:

„Pobjeda na Startup Factory Zagreb znači nam neopisiv poticaj prvenstveno zato što je netko prepoznao potencijal koji sami vidimo u ovom projektu. Nadalje, novčana nagrada je nešto što će omogućiti profesionalizaciju projekta te izvedbu razvojnog plana kojeg smo skrojili tijekom trajanja natjecanja. Naposljetku smo najviše zahvalni na mentoriranju tijekom svih deset tjedana jer su nam sugestije otvorile oči i omogućile da naoštrimo otupljele olovke. Nadamo se da ćemo sa što više mentora moći i u novoj godini pisati DiVne priče!“

Kompletan članak pročitajte na web portalu Women in Adria.